Solid thriller fra konflikten mellom palestinere og israelere

Espen Holm forteller med stor autoritet.

IMPONERENDE THRILLER: Espen Holm har skrevet en solid og spennende thriller fra en av vår tids mest fastlåste og uoversiktlige konflikter. Foto: ROLF M. AAGAARD/GYLDENDAL
IMPONERENDE THRILLER: Espen Holm har skrevet en solid og spennende thriller fra en av vår tids mest fastlåste og uoversiktlige konflikter. Foto: ROLF M. AAGAARD/GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er en imponerende thriller Espen Holm har snekret sammen. Bakteppet er konflikten mellom palestinere og israelere, en av vår tids mest langvarige, uoversiktlige og fastlåste.

Zev Weissmann jobber i Shin bet, det israelske sikkerhetspolitiet. Der leder han en gruppe hemmelige agenter som opererer inne på arabisk territorium, blander seg med lokalbefolkningen og henter ut informasjon.

Når israelske nybyggere blir utsatt for noe som i første omgang minner om kjemisk krigføring, kvinner aborterer, barn blir født med misdannelser, blir Zev sendt inn i Gaza undercover. Reisen gir ham et nytt syn på konflikten, historien og sitt eget folk - og tvinger ham til å ta umulige valg.

Mister aldri grepet «Kong Salomos sverd» er fra første side fortalt med stødig hånd og stor autoritet. Ikke på noe tidspunkt mister forfatteren grepet om historien. Jeg er ikke i stand til å vurdere presisjonen i fortellingens politiske sider, men som roman fremstår den balansert og fornuftig.   Zev er en idealistisk ung mann, topptrent og målrettet, beredt til å dø for sitt land. Når faren hans blir skadet under et rakettangrep, drar Zev til Warszawa for å hente bestefaren, som han aldri har møtt. Dette møtet utgjør vendepunktet i historien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer