Solidariteten holder selvjustisen sammen

Det er alltid fristende å rope på noen utenfra som kan tøyle pressen, men resultatet kan fort bli at solidariteten rakner.

FUNGERER GODT Basert på egne erfaringer, kan jeg ikke trekke noen annen konklusjon enn at PFU står seg bedre enn selvjustisen i så godt som alle sammenliknbare land, skriver kronikkforfatter Bodahl Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FUNGERER GODT Basert på egne erfaringer, kan jeg ikke trekke noen annen konklusjon enn at PFU står seg bedre enn selvjustisen i så godt som alle sammenliknbare land, skriver kronikkforfatter Bodahl Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vil være er en bløff å si at jeg har lest hele Leveson-rapporten om tilstanden i britisk presse etter hackingskandalene. Men jeg leser stadig vekk rapporten, fordi den inneholder mye interessant stoff. Like fullt tillater jeg meg å anmelde stor uenighet med rapportens forslag om hvordan man bør regulere britisk presse. Reguleringen av pressen som mange ønsker, frykter jeg vil gå ut over pressens vilje - og etter hvert også evne - til å sette søkelyset på kritikkverdige forhold som angår styringen av samfunnet på alle plan. Også i vår pressehistorie finnes det oppslag som avslører åpenbare feilvurderinger. Brudebildet i VG etter drapet i en rettssal på Lillestrøm, Dagbladets oppslag «Flyger skutt i ryggen», etter den tragiske flyulykken i Telemark, og drapet på den såkalte «luksushora», samt NRKs reportasje om Rom-kvinnen, burde vært unngått. Men pressen vil alltid kunne gjøre feil når komplekse forhold skal fremstilles på en forenklet og oppmerksomhetsvekkende måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer