Solide røtter

The Roots er det perfekte festivalband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Det regner alltid når det The Roots spiller i Bendiksbukta. Det gjorde det i 2003 også, uten at det la nevneverdig demper på stemningen. Ikke i går heller, for The Roots hever seg over den slags. Så hadde da også Tariq «Black Thought» Trotter vett nok til å ha på gummistøvler på scenen. 

Barriereknusere
The Roots har en fallende kommersiell appell på plate, men på festival er de en sikker vinner. De er på mange måter det ultimate festivalbandet, der de bryter ned barrierene mellom rock og hip hop og appellerer til begge fangrupper. De er stemningsskapere, partyfiksere og entertainere, samtidig som de er formidable musikere – et spillende hiphopband som ikke går av veien noe så eiendommelig som en real bass-solo.

Supertrommis

Og bakerst der sitter Ahmir «Questlove» Thompson og er som vanlig en av verdens aller beste trommiser. Med tanke på at afrofunklegenden Tony Allen var på plass på den samme scenen i Bendiksbukta med The Good, The Bad & The Queen på torsdag, var det nesten synd Keith Moon ikke kunne være her med The Who på onsdag. Da kunne Quart skrytt av å være den norske festivalen med best trommiser på programmet i 2007.

Kweli-duett

Hvis første del av konserten fram til bassist Hubs slap-oppvisning var en oppvarmende og stemningsoppbyggende økt, ble stemningen forløsende god og hevet mange hakk etterpå. I tillegg til en egen katalog av låter og sounds som har vært i kontinuerlig utvikling gjennom ni album - det tiende kommer om et halvt års tid - opererer The Roots med et bredt spekter av referanser de peprer sine sett med, hvilket er for høyoktant påfyll å regne for slitne, gjørmeleie festivaldeltakere. Slik blir det både en tur innom Chics «Good Times» og en spontan duett med Talib Kweli (som spilte før The Roots i Bendiksbukta) på hans gamle schläger «Get By».

Og de har åpenbart ikke glemt at de hadde en liten hit på disse trakter av verden med sin versjon av Cody ChesnuTTs «The Seed», som de sprintet gjennom i hui og hast slik at Questlove skulle rekke å forflytte sin tunge kropp fra Odderøya og inn til byen for et DJ-sett på klubb. Respekt.

PERFEKT FESTIVALBAND: The Roots var siste band i Bendiksbukta på årets Quartfestival. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
PERFEKT FESTIVALBAND: The Roots var siste band i Bendiksbukta på årets Quartfestival. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer