Solodebuterer i en alder av 62!

Aldri for sent for Chrissie Hynde fra Pretenders.

SOLODEBUT: I 2009 spilte Chrissie Hynde med sitt band Pretenders på Norwegian Wood i Oslo. Nå solodebuterer hun - i en alder av 62. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
SOLODEBUT: I 2009 spilte Chrissie Hynde med sitt band Pretenders på Norwegian Wood i Oslo. Nå solodebuterer hun - i en alder av 62. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Chrissie Hynde hadde riktignok en «affære» med JP, Chrissie & the Fairground Boys og albumet «Fidelity!» i 2010, men «Stockholm» er faktisk hennes solodebut.

Hynde ville lage «et power pop-album du kan danse til - Abba møter John Lennon». Det er ikke helt ueffent, men det lukter faktisk litt Roxette av det også.

Svensk produsent Albumet låter ellers ikke så forskjellig fra Pretenders, og det skyldes selvfølgelig at amerikaneren har vært både stemmen og hovedlåtskriveren i det britiske bandet i 36 år.

Samtidig låter det friskere, så hun har nytt godt av turen til gitaristen, medlåtskriveren og produsenten Björn Yttling (Peter, Bjorn and John) i den svenske hovedstaden.

De benytter seg også av svenske musikere - samt gjestegitaristene John McEnroe (ja, tennisspilleren) og Neil Young (ja, kanadieren)...

Luftig Yttling har gitt henne et luftig og moderne lydbilde der hun framstår mer som myk popstjerne enn røff rockestjerne - hvis du ser bort fra den Crazy Horse-aktige «fuzzbomba» «Down The Wrong Way».  

Åpningen «You Or No One» er en lett sommerlåt, og det kvalifiserer vel også en tittel som «Dark Sunglasses» for...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer