Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-«Solsidan» gjør comeback som film

Henrik Dorsin, som spiller «Ove Sundberg» i serien, er innstilt på å jobbe med filmen denne våren. 

TIL FILM: Henrik Dorsin, som spiller karakteren «Ove» røper overfor Expressen at det prates om innspilling av en film i løpet av våren. FOTO: Morgan Norman / Söderberg Agentur / TV4
TIL FILM: Henrik Dorsin, som spiller karakteren «Ove» røper overfor Expressen at det prates om innspilling av en film i løpet av våren. FOTO: Morgan Norman / Söderberg Agentur / TV4 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 4-serien «Solsidan» var en kjempesuksess i Sverige med seertall som på det meste var oppe i 2,5 millioner. Også i Norge, hvor den gikk på TV 2, hadde serien en fast tilhengerskare.

I fjor bekreftet FLX, som produserer serien, at den femte sesongen ville bli den siste.

Allerede da uttalte serieskaper Pontus Edgren til svenske Expressen at muligheten for å overføre dramakomedien til kinolerretet hadde vært diskutert i flere år, men understreket at det fortsatt var for tidlig å konkludere - blant annet manglet de fortsatt finansing til en eventuell filmatisering.

Nå ser det derimot ut til at prosjeket er godt i gang.

Henrik Dorsin, som spiller karakteren «Ove Sundberg» i serien, røper overfor Expressen at han tror arbeidet med manus til en kommende langfilm er i gang og at han er innstilt på å begynne å jobbe med filmen denne våren.

- Men det er kanskje ikke offentlig? Nå får jeg ringe rundt til alle og be om unnskyldning, sier Dorsin til avisen.

På spørsmål om hva han tenker om å vende tilbake til Ove-karakteren sier han at det jo er en stund siden han spilte ham, og at det vil bli gøy å se vennene fra innspillingen.

- Og er det et morsomt manus er det jo gøy, sier han.

Serien handler om paret Alex og Anna som etablerer seg på hans barndomssted Solsidan, et ekte villaområde i idylliske Saltsjöbaden utenfor Stockholm, og blant annet må forholde seg til barndomsvennen som er blitt rik og kona hans med sine drøye shoppingvaner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!