Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Solskinnshistorien

Vamp er blitt trio, men med noen av landets fineste vokalister som gjesteartister framstår de likevel som en supergruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For hva gjør et band som mister vokalisten, som tross alt er så viktig for lydbildet? Jo, de inviterer noen av landets kjente stemmer - samt gamlevokalisten Jan Ingvar Toft - til Ryvarden fyr og gir dem én dag hver i studio.

Det starter forsiktig med engangsduoen Anne Grete Preus (vokal) og Leif Ove Andsnes (flygel), men glir raskt over i velkjent, Vamp-ete stil med Øyvind Stavelands stakkato fiolin over Morten Abels vokal i den fengende poplåta «Byen».

Odd Børretzen snakkesynger elegant før Ole Paus og Frode Rønli overtar - alle i kjent stil (ja, velkommen tilbake, Froddi fra Stavangerensemb-let!). Sånn fortsetter det, vekselvis laidback og opptempo, med Rita Eriksen, Bjørn Eidsvåg, Kirsten Bråten Berg, Jan Eggum og Herborg Kråkevik bak mikrofonen. Tekster og melodier er utmerket signert Kolbein Falkeid, Arnt Birkedal, Vamp eller gjesteartistene - bl.a. med en Eggum i verbal storform i «Opp i Otta».

Faren er selvfølgelig at gjestene overskygger bandet Vamp, som bare gjør tre låter helt aleine. Men gjestene innordner seg, og resultatet er så vellykket at jeg gladelig tilgir dem side-sporet. For som eksperiment fungerer dette strålende - men jeg nekter å tro at det er et farvel til gode, gamle Vamp?

Vamp og mange av gjesteartistene kan i kveld oppleves på Sentrum Scene i Oslo, der også NRK TV er på plass med opptaksutstyr.