Solstad-roman blir teater

En lett alkoholisert, middelaldrende Elias Rukla fra «Genanse og verdighet» finner veien til Nationaltheatret under Ibsenfestivalen til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hadde en eksplosiv leseropplevelse under lesningen av «Genanse og verdighet», sier regissør Marit Moum Aune. Nationaltheatrets Kai Remlov skal gi liv til den lett alkoholiserte gymnaslæreren Elias Rukla i Solstads roman fra 1994.

Med seg på laget har Aune Ingrid Lorentzen, danser fra Nationalballetten, som skal danse etter Arne Fagerholts koreografi. Scenografien i Malersalen skal arkitekten Nils Marius Askim stå for. Tidligere har Aune regissert suksessforestillinger som «Det e hardt å være mann», «Runddans» og «Jeg er stygg».

Bukkesimulator

På teaterplassen kan man ta del i den friske åpningen av «Peer Gynt». En performancegruppe som kaller seg Syntestetik har laget en bukkesimulator hvor man kan ri på ryggen til en hybrid av et reinsdyr og en maskin gjennom en simulasjon av Besseggen og dennes omgivelser. En forsmak finner du her: http://sirene.nta.no/stahl/spranget/.

Dansk dynamitt

Den store oppsetningen på Hovedscenen blir «De unges forbund», med Kåre Conradi som sakfører Stensgård. Kjersti Holmen, Laila Goody, Andrine Sæther medvirker i «Fruen fra havet» i dansken Peter Langdals regi. Flere danske gjestespill blir det også, blant annet medvirker Ghita Nørby og Sophie Gråbøl i Det Kongelige Teaters versjon av «Gengangere».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer