Solte seg ved barnelikene

«Dette er bare trist! TT

« Dette er et kjent fenomen fra alle kulturer. Å være i nød foran en hel folkemengde er et farlig sted. Dette er fordi folk ikke ønsker å skille seg ut. Når man ser at andre ikke reagerer vil man ikke reagere selv, og slik blir det en ond sirkel. Stod nettopp en artikkel om en journalist i Aftenposten som hadde trynet på sykkel og skada seg midt i Majorstuakrysset. Ingen hjalp ham. Jeg tror ikke dette har noe med rasisme å gjøre.

Finjakke. «Litt av tingen her er vel at tilskuerne mistet interessen når de så etnisiteten til jentene. Det kan jo faktisk hende at de følte det upassende å stå og stirre på to døde jenter, og at de derfor snudde. Men det er da rart at de fortsatte å kose seg, tror hvertfall dagen min hadde vært ødelagt om jeg hadde vært vitne til dette.

Marochin Heka

«Hadde man foretatt en spørreundersøkelse av disse folka på stranden hadde man nok avdekket at også de følte dette som tragisk. Årsaken til at de ble værende på stranden og «latet som ingenting», kan like gjerne bare være fordi de ikke visste hva de skulle gjøre. De ønsket kanskje ikke å virke over-hysteriske ved å pakke sammen sakene sine og dra, og valgte å gjøre som de ved siden av, å roe det ned og fortsette med solingen. Vi kopierer hverandres atferd når vi ikke vet hva som er passende å gjøre.

Irene