Sølv til Norge i «Counter-Strike»-VM

Svenskene stakk av med seieren.

(Dagbladet.no): Etter mye trøbbel fra oven ble finalen mellom det norske laget Catch-Gamer og svenskenes lag Begrip i verdensmesterskapet i dataspillet «Counter-Strike» satt i gang i ettermiddag, mange timer forsinket.

Det er siste dag i World eSports Games, og Catch-Gamer klarte overraskende å komme seg helt til finalen som ble avholdt i den sør-koreanske byen Budan. Kampen, som egentlig skulle gått av stabelen klokka ti norsk tid i dag tidlig, ble utsatt på grunn av regnvær.

Alt foregikk nemlig utendørs, foran over 80.000 tilskuere på stranda - og flere millioner tv-tittere.


Sølvmedalje

Dessverre gikk det ikke helt bra for det norske laget i dag. Allerede helt i starten av første runde opplevde Catch-Gamer trøbbel, og det endte opp med at svenske Begrip vant med 13-0 og 13-7 i de to første rundene.

Ettersom det spilles best av tre runder, betød det at leken var over for nordmennene - men med en velfortjent sølvmedalje og nærmere 200.000 kroner i behold.


- Svært fornøyde


- Vi er svært fornøyd med sølvplass i World e-Sport Games 2005 etter spill i en måned her i Sør-Korea. E-sports blir stadig større, og her nede i Asia er dette enormt populært. Catch-Gamer er så langt i 2005 det eneste laget som har deltatt i to finaler i internasjonale turneringer, etter at vi vant Cyberathlete Professional League i Istanbul i februar. Dette er unikt, ikke bare i norsk, men også i internasjonal målestokk. Norge har omsider fått et lag i den ypperste verdenseliten, sier en fornøyd lagkaptein Jonas «bsl» Alsaker Vikan i en pressemelding som ble sluppet rett etter finaletapet.

Catch Gamer består av består av lagkaptein Jonas Alsaker Vikan («bsl», 23 år, Trondheim), Geir Stian Svendsen («Juve9le», 19 år, Stavanger), Tore Aronsen («Juzam», 22 år, Narvik), Christian Wæraas («zevy», 19 år, Kristiansand) og Thomas Rudstrøm («DaY», 18, Kongsberg).

VANT SØLV: Catch-Gamer fra venstre: 
Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan og Tore Aronsen. Foto: Catch-Gamer
VANT SØLV: Catch-Gamer fra venstre: Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan og Tore Aronsen. Foto: Catch-Gamer Vis mer
PÅ TV: Over fem millioner sør-koreanere fulgte finalen mellom norske Catch-Gamer og svenske Begrip på direktesendt tv.
ØVING: Fra semi-finalen.