«Debatten»

Solvang roser utskjelt anmelder

Dagbladets anmelder fikk hard medfart under tirsdagens «Debatten» - men programleder Fredrik Solvang roser den utskjelte skribenten for hans «rike, frodige og lekne språk».

ROSER: NRK-programleder Fredrik Solvang roser Dagbladets utskjelte musikkanmelder Anders Grønneberg. Foto: Ivan Larsson. Reporter: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Fredrik Solvang møter Dagbladet TV etter tirsdagens «Debatten», hvor Dagbladets anmelder Anders Grønneberg møtte artist Andreas «Tix» Haukeland til debatt om musikkanmelderi.

- Det jeg ikke fikk sagt, som jeg godt kan legge til, er at jeg personlig synes Anders Grønneberg har en veldig god penn. Han har et rikt, frodig og veldig lekent språk. Det kunne godt ha kommet fram, så det angrer jeg litt på at jeg ikke nevnte, sier Solvang til Dagbladet TV.

Noen sitater, sier han, er «virkelig blomstrende».

- Så det er på en måte litt synd at det bare er dette som får oppmerksomhet, for totaliteten i det han skriver synes jeg personlig at er kjempebra. Men jeg skjønner hvorfor det blir sånn, for når man spissformulerer seg, så ber man litt om det.

- Tøffing

Solvang medgir at Grønneberg fikk hard medfart under debatten - men sier det virker som om han tåler det, og beskriver anmelderen som «en tøffing».

- Man skal ikke angre på noe man virkelig mener. Så jeg oppfatter det som veldig ærlig, sier Solvang.

Det gikk hett for seg i Debattens studio på Marienlyst tirsdag kveld. Bakgrunnen er Grønnebergs slakt av artistens MGP-bidrag.

- Jeg tror du trenger litt tilsnakk, fordi jeg reagerer på signaleffekten og holdningen i: «Hva med å grine litt på «Lindmo»?» Jeg grein litt på «Lindmo», så stakk jeg og grein litt på MGP etterpå, sa Haukeland.

- Lov å gjøre feil

27-åringen framholdt at holdninger som de han mener Grønneberg gir uttrykk for er grunnen til at det er vanskelig for gutter å åpne seg om psykisk helse.

Grønneberg svarte at han ikke underslår viktigheten av å snakke om psykisk helse, men at han kritiserer bruken av «triste historier» i kommersiell sammenheng.

Mot slutten av innslaget kom Haukeland med en oppfordring til Grønneberg, og ba ham om å tenke over hva han skriver i framtida:

- Jeg skjønner at det kan føles ut som at et helt land er mot deg, Anders, og jeg synes ikke det er riktig. Det er lov å gjøre feil. Så jeg vil ikke at du skal spise det pannebåndet hvis du virkelig ikke vil. For meg spiller det ingen rolle, jeg vil bare at vi skulle ha en saklig prat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer