NY JOBB: Solveig Øvstebø slutter som direktør i Bergen kunsthall i juni neste år, og flytter til Chicago for å fungere som direktør ved samtidskunstmuseet The Renaissance Society. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
NY JOBB: Solveig Øvstebø slutter som direktør i Bergen kunsthall i juni neste år, og flytter til Chicago for å fungere som direktør ved samtidskunstmuseet The Renaissance Society. Foto: Paul S. Amundsen / DagbladetVis mer

Solveig Øvstebø blir direktør for kjent, amerikansk museum

- Ekstremt sjeldent.

(Dagbladet): Siden 2003 har Solveig Øvstebø (39) vært direktør for Bergen kunsthall.

Ti år senere, i juni 2013, takker hun for seg og tar fatt på nye utfordringer - i USA.

Øvstebø er nemlig nyansatt direktør ved det velrennomerte samtidskunstmuseet The Renaissance Society i Chicago.

- Ekstremt sjeldent - Jeg gleder meg veldig, og er svært beæret over å ta på meg ansvaret for å lede The Renaissance Society, en institusjon jeg har fulgt og beundret veldig lenge, sier Øvstebø en pressemelding fra Bergen kunsthall.

Øvstebø, som er født i Chicago, tar over direktørstillingen etter Susanne Ghez. Ghez har vært museets leder siden 1974.

Dagbladets kunstanmelder, Johanne Nordby Wernø, påpeker sjeldenheten av at en nordmann får en slik mulighet.

- Det er dessverre ekstremt sjeldent at nordmenn tar over kunstinstitusjoner utenlands. Men Øvstebø er kanskje den mest visjonære lederen i norsk billedkunst, det er ingen overraskelse at hun er ønsket ved dette sterke Chicago-museet, sier Wernø.

- Gleder oss Styreleder ved Chicago-museet, Greg Cameron, ser fram til å få Øvstebø på plass ved institusjonen.

- Solveig har demonstrert sin kuratoriske muskel og intellektuelle styrke. Med sitt gode øye for talentfulle kunstnere og viktig kunst, vil hun bevege institusjonen framover, sier Cameron i en pressemelding og fortsetter:

- Styret gleder seg til å få henne på plass i Chicago, og er sikre på at hun vil berike både det kulturelle landskapet i byen vår og kunstsamfunnet verden rundt.