Solveig Slettahjell droppes fra arrangement på grunn av homostøtte

- Hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

FÅR IKKE SPILLE: Sanger Solveig Slettahjells engasjement for Åpen folkekirke får konsekvenser. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE SPILLE: Sanger Solveig Slettahjells engasjement for Åpen folkekirke får konsekvenser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Solveig Slettahjell er blant dem som bidrar på en ny cd til støtte for Åpen folkekirke. Det gjør at hun ikke lenger er aktuell som sanger på Misjonssambandets generalforsamling i sommer.» skriver Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) på sine nettsider.

Det var Dagen som først meldte om saken.

- Veldig beklagelig Artisten skulle etter planen delta på generalforsamlingen som avholdes i begynnelsen av juli, med sanger fra cd-en «Arven».

Generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland, forteller at Slettahjell er en svært dyktig sanger, og at de så frem til at hun skulle delta.

- Dette er veldig beklagelig, og vi er lei oss for at det ble slik. Men siden vi mener at en kristen kirke tydelig må fastholde at ekteskapet er en ordning mellom en mann og en kvinne, blir det vanskelig å løfte frem en artist på vår generalforsamling som nå offensivt går ut og støtter en spisset kampanje med et helt annet budskap, sier, han til nlm.no, og fortsetter:

- Vår konklusjon er at hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.