FÅR IKKE SPILLE: Sanger Solveig Slettahjells engasjement for Åpen folkekirke får konsekvenser. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE SPILLE: Sanger Solveig Slettahjells engasjement for Åpen folkekirke får konsekvenser. Foto: NTB ScanpixVis mer

Solveig Slettahjell droppes fra arrangement på grunn av homostøtte

- Hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

(Dagbladet): «Solveig Slettahjell er blant dem som bidrar på en ny cd til støtte for Åpen folkekirke. Det gjør at hun ikke lenger er aktuell som sanger på Misjonssambandets generalforsamling i sommer.» skriver Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) på sine nettsider.

Det var Dagen som først meldte om saken.

- Veldig beklagelig Artisten skulle etter planen delta på generalforsamlingen som avholdes i begynnelsen av juli, med sanger fra cd-en «Arven».

Generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland, forteller at Slettahjell er en svært dyktig sanger, og at de så frem til at hun skulle delta.

- Dette er veldig beklagelig, og vi er lei oss for at det ble slik. Men siden vi mener at en kristen kirke tydelig må fastholde at ekteskapet er en ordning mellom en mann og en kvinne, blir det vanskelig å løfte frem en artist på vår generalforsamling som nå offensivt går ut og støtter en spisset kampanje med et helt annet budskap, sier, han til nlm.no, og fortsetter:

- Vår konklusjon er at hun har satt seg i en posisjon som ikke er forenelig med den planlagte deltakelsen på generalforsamlingen.

Åsland ønsker ikke å utdype noe overfor Dagbladet utover det han allerede har uttalt på NLMs nettsider.

- Er ikke satt til å dømme Tidligere denne uka ble det klart at Slettahjell er en av flere norske artister som bidrar på en ny cd til støtte for organisasjonen «Åpen folkekirke».

Slettahjell forteller til Dagbladet at hun hadde en lengre telefonsamtale med generalsekretær Øyvind Åsland etter et innslag om prosjektet på Dagsrevyen tirsdag.

- Jeg synes først og fremst det er veldig trist at de nå har avlyst konserten. Kirka lærte meg at vi er alle barn av nåden og jeg hadde håpet av vi, også på NLMs generalforsamling, kunne være sammen med våre ulikheter og dele nåden i visshet om at vi alle ser stykkevis og delt og ikke er satt til å dømme hverandres rett-troenhet, sier Slettahjell til Dagbladet i en SMS.

Fabler En av Åpen folkekirkes kampsaker er å få innført en liturgi for vigsel av samkjønnede par.

Prosjektet, som har fått navnet «Fabler om en åpen kirke», er ifølge NRK Dagsrevyen kommet i stand på initiativ fra Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted. Det skal blant annet engasjere folk i kirkevalget til høsten.

Til Vårt Land forteller Slettahjell at hun engasjerer seg for kirkevalget fordi hun vil være med på å mobilisere folk til å stemme.

- Selv mener jeg at homofile skal få gifte seg i kirka, og blant annet derfor er det naturlig for meg å støtte Åpen folkekirke. Jeg er bekymret for fremmedgjøringen som skapes hos mange i kjølvannet av homofilidebatten, sier hun.