Solveigs hete langsommer

Jazzvokalist Solveig Slettahjell har skyndet seg langsomt.

«Heidu! Jeg er ti min sein - iler. S», skriver Solveig Slettahjell i en tekstmelding idet klokka passerer avtalt tid. Da hun kommer, 20 minutter seinere, holder hun alt annet enn ilfart.

Slettahjell har smeltet Festival-Norge ved å synge standardlåter i halv hastighet. At hun i tillegg gjør en del annet i samme tempo, og dermed kommer for seint til avtaler, er en utilsiktet bieffekt.

-  Beklager virkelig ... Men jeg har laget te til dere!

Evig overveldet

Slettahjell vil vise oss sin faste soleplass på Bygdøy. I varme sommeruker kan hun dra hit hver eneste hverdag. Nå har hun ikke hatt tid på fire uker. Solveig er kanskje sommerens mest populære norske festivalnavn. Og blir fremdeles overveldet over at folk kommer på konsertene hennes.

-  Da jeg skulle synge i Bjørnsonhuset i Molde, ringte jeg og ba om å bli flyttet til et mindre lokale. Festivalsjefen beroliget meg med at han kunne lukke av deler av salen hvis det ikke ble fullt.

Sannheten var at det var utsolgt allerede da hun ringte.

Aldri dårlig

Ute på Bygdøy drar Slettahjell oss inn i et kratt i veikanten. På andre siden er det som om et sceneteppe deler seg. Et blått lys treffer oss i ansiktet. Slettahjell sukker.

Hun kan slappe av med god samvittighet. Hennes siste plate «Silver» har solgt i over 5000 eksemplarer, og for de tallrike festivalkonsertene i sommer har hun nesten utelukkende fått seksere.

-  Gjør du aldri noe dårlig?

-  Kjære vene, selvfølgelig gjør jeg det. Det er ikke sånn at alt jeg tar i blir fantastisk, men jeg har aldri gjort noe katastrofalt dårlig, sier hun - og serverer te fra termos og croissanter fra Pascal. Etter ansiktsuttrykket til fotografen å dømme, ser det ut til at hun nok en gang har gjort ting i sitt eget tempo og sluppet unna med det.

ETTERLENGTET PAUSE: I kveld synger Solveig Slettahjell sammen med Friko på Blå, som en del av Oslo Jazzfestival. Men før konsertene rakk hun en rask tur til sitt favorittbadested på Bygdøy.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 137299897


Varnish cache server