Solvolds SMAK

Inspirasjon til nye smaksopplevelser.

BOK: Sandefjord-kokken Odd Ivar Solvold og fotograf Terje Svendsen fortsetter samarbeidet og kommer denne høsten med sin andre bok, SMAK. Og denne gangen treffer de virkelig blink. Boka, som er gitt ut på eget forlag, er en av de mest pedagogiske som er gitt ut av noen mesterkokk i Norge. Oppskriftene er lettleste og fristende, men en fin blanding av klassiske retter og mer moderne mat. Bildene, som er gjengitt med svært god trykkvalitet, gir vann i munnen. Boka er ei typisk bruksbok, samtidig som den er en rik inspirasjonskilde foran vennemiddagen eller festkvelden. Ved å jobbe seg gjennom boka får hobbykokker en fin innføring i kokkefagets «hemmeligheter», samtidig som man stifter bekjentskap med mange viktige råvarer. Solvold selv mener at dette er en hverdagsbok. For folk flest er det kanskje mer en festbok. Det er i hvert fall ingen tvil om at de aller fleste hobbykokker vil finne noe som faller i smak mellom disse permene.