DEN FRANSKE SAL: Vi møter Eyvind Hellstrøm på Den franske sal på Nasjonalgalleriet. Frankrike har betydd mye for ham i løpet av livet. Foto: ANITA ARNTZEN
DEN FRANSKE SAL: Vi møter Eyvind Hellstrøm på Den franske sal på Nasjonalgalleriet. Frankrike har betydd mye for ham i løpet av livet. Foto: ANITA ARNTZENVis mer

Som 22-åring lærte Eyvind Hellstrøm «kunsten å leve»

Dro til Frankrike på telttur og brukte opp alle pengene på luksuriøse restauranter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet) - Vi har mye å lære av den franske kulturen. Det at man setter seg ned og har et ordentlig måltid og setter pris på mote, parfyme og design. «Joie de vivre» - eller livskunst - det er jeg blitt inspirert av, sier Eyvind Hellstrøm (66) til Dagbladet.

MITT JORDBÆRSTED: Sted: Den franske sal på Nasjonalgalleriet.Hvorfor dette stedet: - Fordi det er et bygg med mye historie og naturligvis fordi det er «den franske sal» og i dag er det Frankrikes nasjonaldag.Første sommerflørt: - Jeg tror det også må ha vært i forbindelse med iskremfabrikken. Vi leverte is rundt i Østfold, og vi kom alltid inn på fine steder, der det var mye fine damer som jobbet. Jeg husker ikke akkurat den første flørten og det første kysset, men det må ha vært en av disse damene. Første sommerjobb: - Det var på min onkels iskremfabrikk i Moss. Hver eneste sommer fra vi var små og fram til vi var 25 var broren min og jeg i fabrikken og våknet til lukta av krokan og vanilje. Det var først lek, men så gled det over i jobb, og vi fikk betalt svarte penger rett i lomma.Beste sommerminne: - Det er ikke milepælene som gjelder, det er bare øyeblikk. Jeg har mange gode minner, men jeg håper fortsatt mitt beste sommerminne er foran meg.Tror du på Gud: - I bunn og grunn så må vel vi mennesker ha noe å tro på, men jeg tror ikke på at det finnes en Gud. Jeg liker ikke tanken på at det er en sjef over meg som bestemmer og som man kan bruke som en unnskyldning for det som skjer i livet. Religion er i mine øyne noe som trøbler til verden.

Vi møter ham i «den franske sal» på Nasjonalgalleriet i Oslo. Det er 14. juli, Frankrikes nasjonaldag, og den profilerte kokkemesteren kommer rett fra den franske ambassaden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn