<strong>GRAM 25-ÅR:</strong> Gramos 25-års jubileum. Bjørn Eidsvg og Steinar Sagen underholdt for andre medlemmer i 2014.
 Foto: Anders Grønneberg
GRAM 25-ÅR: Gramos 25-års jubileum. Bjørn Eidsvg og Steinar Sagen underholdt for andre medlemmer i 2014. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Som 25 åringer var vi følsomme, potente og kåte

Bjørn Eidsvåg og Steinar Sagen på 25-årsjubileet til Gramo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dessuten: den ene av dem var veldig kristen og den andre veldig singel - begge tilstander har i hovedsak gått over, fikk vi høre.

Toastmasterne Bjørn Eidsvåg og Steinar Sagen ønsket velkommet til Gramos 25 års-markering torsdag kveld i Oslo og sørget for allsang og munter stemning.
.
Hjerteflimmer av øl Stemmen fra «Radioresepsjonen» kom med en forsiktig formaning over for 500 artister og bransjefolk, som har vært ute en vinternatt før, mens han hevet glasset og skålte:

- Jeg fikk hjerteflimmer en gang av å bøtte øl.

- Legevakt og sykehus - hele pakka. Men det var ikke farlig, bekjente Sagen - mens Eidsvåg hengte gitaren på vommen og gikk igang «Floden» og låten «Magefettet», som kanskje blir landeplage neste år....

Potent og veldig kristen - Da jeg var 25 år, ja, da var jeg veldig følsom, potent og veldig kristen. Det er jeg blitt mindre av med åra, kristen, altså, forkynte Eidsvåg.

- Jeg hadde også sterke følelser som 25-åring, var singel og kåt, husker jeg, la Sagen til.

Deretter ble det utdeling av priser: Nico & Vinz ble hedret for Billboard-hiten «Am I Wrong», som er den meste spilte norske låt gjennom tidene - nærmere 185 timer i norsk radio.

Manager Amanuel Kidaune tok imot og takket på vegne av gutta, som er i Los Angeles.

Pris til A-ha Tre andre priser ble også gjort kjent: A-ha er fjorårets mest spilte hovedartist - mens Rihanna er mest spilte internasjonale hovedartist.

Gitarist Børge Petersen-Øverleir og fiolinst Vegard Johnsen ble også hedret.

Førstnevnte for henholdsvis å være den mest spilte norske utøveren med 457 timer i 2013 - og Johnsen som den mest spilte fiolinisten.

17 000 medlemmer Vederlagsbyrået Gramo, det høres ikke mye sexy ut, men det har noen av landets og verdens mest prominente medlemmer.

Beyonce og Åge De fleste artister og utøvere som Justin Bieber, Sting og Beyonce til Åge Aleksandersen, Marit Larsen og DeLillos-gjengen er medlemmer, sammen med  17 000 andre.

De 500 første som meldte seg på, fikk billett til bakgården på Posthallen.  Der skålte Hanne Sørvaag sammen med Gramart-leder Elin Aamodt, Lars Kilevold, Ravi og Ottar «Big Hand» Johansen, for å nevne noen - og en rekke musikkbransjefolk.

Gramo

• Musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyrå. Har totalt 17 000 medlemmer
• Åndsverksloven krever at det skal betales vederlag for bruk av innspilt musikk i kringkasting og annen offentlig fremføring. Gramo krever inn og fordeler vederlaget.
• 250 radio og tv-stasjoner og ca 16.000 musikkbrukere har avtale og betaler vederlag til Gramo.
• Gramo fordeler hvert år ca. 120 millioner kroner til sine medlemmer - omlag 60 prosent går til norske medlemmer - resten til internasjonale.
• Ble stiftet 7. juni 1989 av ulike krefter i Musikk-Norge - feirer i år 25 årsjubileum.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer