- Som å bli født på ny

Mariann Thomassen surfer videre alene.

VEST ER BEST: Stryningen Mariann Thomassen relanseres som Mariann Rosa og poserer foran umiskjennelig vestlandsnatur på de nye promobildene. Foto: Rut Helen Gjevert & Agneta Burnett
VEST ER BEST: Stryningen Mariann Thomassen relanseres som Mariann Rosa og poserer foran umiskjennelig vestlandsnatur på de nye promobildene. Foto: Rut Helen Gjevert & Agneta BurnettVis mer

(Dagbladet): Den eksentriske artisten Mariann Thomassen (32) går solo under navnet Mariann Rosa. Hun har vært frontfigur i poprockbandet Surferosa siden 2000.

Nå har hun bestemt seg for å stå på egne bein.

- Det føles forfriskende. Som å bli født på ny, sier Thomassen til Dagbladet.

Samtidig vedgår hun at følelsen er noe ambivalent.

- Det er både skummelt og deilig. Det er uvant å skrive låter alene, men jeg er storfornøyd. Surferosa var et eventyr, nå er jeg klar for et nytt.

Oppkalt etter tante Thomassen forteller at det ikke ligger uvennskap bak bandoppløsningen. Heller ikke hennes nye artistnavn har sammenheng med Surferosa.

- Navnet mitt er Mariann Rosa Thomassen. Jeg er oppkalt etter tante Rosa, sier hun.

Thomassens første opptreden alene blir før medaljeseremonien på Universitetsplassen i morgen kveld. Ski VM var pådriver til soloartistlanseringen.

MARIANN ROSA:  - Navnet mitt er Mariann Rosa Thomassen. Jeg er oppkalt etter tante Rosa, sier Thomassen til Dagbladet. Foto: Rut Helen Gjevert & Agneta Burnett
MARIANN ROSA: - Navnet mitt er Mariann Rosa Thomassen. Jeg er oppkalt etter tante Rosa, sier Thomassen til Dagbladet. Foto: Rut Helen Gjevert & Agneta Burnett Vis mer

- Dette skjer kjappere enn planlagt. Jeg har jobbet med egne låter i ett år, og har en singel klar. Da forespørselen fra Ski VM kom, var det bare å kline til.

- Sendingen blir sendt i 62 land og har 100 millioner tv-seere. Jeg kunne ikke fått en bedre lansering, sier Thomassen.

Plate til høsten Artisten har vært i London, Stockholm og Trondheim det siste året for å få inspirasjon, og har nok materiale til et album.

Hun har ennå ikke vært i studio, men håper på plateutgivelse til høsten.

- Trash-punk-rocken er bytta ut med pop i elektronisk forkledning. Jeg er inspirert av The Clash, David Bowie, Grace Jones og Nina Hagen. Popen har edge, det blir dansbart, sier Thomassen.

Hennes særegne klesstil vil bli ivaretatt, og om mulig, gjøres enda mer ut av.

- Jeg er fortsatt inne i kunst og gatemote, og den konseptuelle kunsten vil komme enda tydeligere fram i Mariann Rosa. I kveld skal jeg se ut som en skihopper fra 1981, som driver med den japanske vintersporten Yukigassen. Men det er bare i kveld, altså.

Fortsatt singel?
Thomassen har vært samboer med Daniel Franck. Før jul ble det kjent de hadde gått hver til sitt.

- Er det noe nytt på kjærestefronten?

- Nå er Alt fokus på musikken. Jeg gleder meg til å skrive mer, og storkoser meg med det, sier Thomassen.

 KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT:  Daniel Franck og Mariann Thomassen var samboere, men før jul ble det kjent at de to hadde gått hver til sitt.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT: Daniel Franck og Mariann Thomassen var samboere, men før jul ble det kjent at de to hadde gått hver til sitt. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer