- Som å komme hjem igjen

Anne Grosvold går tilbake til start når hun nå skal lede «Nyhetsmorgen» på NRK. Hun klarte bare ikke å si nei.

TILBAKE PÅ RADIO: Anne Grosvold gleder seg stort til å begynne å jobbe som programleder i «Nyhetsmorgen». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE PÅ RADIO: Anne Grosvold gleder seg stort til å begynne å jobbe som programleder i «Nyhetsmorgen». Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): - Jeg fikk et tilbud det var umulig å si nei til fordi det høres så gøy ut, forteller Anne Grosvold.

Tilbudet hun snakker om er en programlederstilling i «Nyhetsmorgen», som sendes på NRK P2 og Alltid Nyheter.

Mandag starter hun på jobb, men blir ikke å høre på lufta før uka etter.

- Vi er veldig fornøyde med å få Annes kompetanse inn i redaksjonen. Sammen med de to andre programlederne, Øystein Heggen og Marit Kolberg, skal hun være en del av vår nyutvikling av «Nyhetsmorgen», hvor vi ønsker å fordype oss i nyhetsbildet, sier Dagsnyttsjef Marit Sirum-Eikre.

- Som å komme hjem Grosvold er kanskje mest kjent fra tv-skjermen, men hun har også nær kjennskap til radioformatet. Det var nemlig der hun startet sin karriere som journalist.

- Siste gang jeg jobba med radio, var da jeg var korrespondent i Asia. Det er mye å lære med tanke på teknikk, men det blir som å komme hjem igjen, forteller Grosvold.

- Gleder meg Hun gleder seg stort til å jobbe med nyheter og aktualiteter igjen, men også tempoet og drivet slikt arbeid innebærer.

- Dette har jeg ikke gjort på mange år, så det blir gøy.  Jeg gleder meg veldig.

Men det er ikke bare på radioen det norske folk kommer til å høre Grosvolds stemme.

I høst går nemlig hennes tilbakeblikk-program «Takk for sist» på NRK, og snart kommer også «Anne og Ronny» på skjermen.

Blir ikke lei Sendestart for sistnevnte er ikke fastsatt ennå, men i programmet reiser hun sammen Ronny Kristoffersen, kjent fra blant annet fra dokumentarserien «Walkabout», til forskjellige steder i verden for å intervjue ulike mennesker.

Men Grosvold er ikke redd for å bli lei av sin egen stemme.

- Nei, jeg kan jo bare skru av. Det er verre hvis publikum blir lei. Da får de i så fall bare si fra, sier Grosvold og ler.

Ny jingle Det er ikke bare Grosvold som vil være en nyvinning i NRK-radio på mandag. Også den ikoniske Dagsnytt-jingelen vil være ny.

- Vi ønsket oss et mer dempet og helhetlig lyduttrykk, og vi håper at også lytterne vil være fornøyde med dette, sier Dagsnyttsjef  Sirum-Eikre.