Som å ta spa...

Bryan Ferry på Norwegian Wood var en nytelse.

MUSIKALSK DELIKATESSE: Bryan Ferry ga en sterk konsert på åpningsdagen av Norwegian Wood-festivalen i Oslo. Den godt voksne artisten har fremdeles stil og stemme. Foto: Hans Arne Vedlog
MUSIKALSK DELIKATESSE: Bryan Ferry ga en sterk konsert på åpningsdagen av Norwegian Wood-festivalen i Oslo. Den godt voksne artisten har fremdeles stil og stemme. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Den britiske artisten (66) gjorde Norwegian Woods første dag til en grandios opplevelse.

Bryan Ferry er synonymt med musikals estisk nytelse.

Følsom Mannen har touch - en palett - som de færreste kan matche med like sikker eleganse.

I disse fotballtider snakker vi om følsomme skudd og pasninger.

Jeg vil påstå at gårsdagens mest følsomme innlegg - på Norwegians Wood-publikums banehalvdel - sto aristokraten Ferry for.

Festforestilling Det voksne publikummet visste å verdsette varene Bryan Ferry leverte. Det bredte seg en god og behagelig stemning som ble liggende som et lokk over amfiet.

Den distingverte popstjernen var ikke uberørt av publikums respons.

Konserten åpnet med «I Put a Spell on You». Det ble en festforestilling med egne hits, Roxy Music-snadder og coverlåter.

Vibrerende vokal Lyden var utsøkt - av lekker hi-fi klasse. Bandet, jeg telte 10-12 kvinner og menn, spilte med autoritet og disiplin. Sammensetningen av unge og godt voksne musikere, vi snakker to generasjoner, virker vitalt.

Bryan Ferry har fremdeles en god stemme, full av melankoli - varm og vibrerende.

Musikken er som langstrakte, episke tablåer - i neste øyeblikk kjølig pop og fengende rock.

Vi fikk servert sanger som «Hurricane», «More Than This», «Avalon», «Let's Stick Together» og «All Along The Watchtower».

Lettkledte kvinner Det er mange, og kanskje faretruende svulstige, ord som kan beskrive Bryan Ferrys musikk. Men han sjonglerer sine virkemidler med autoritet. Bandet er disiplinert og dyktig.

Gitarsoloene er forførende og hypnotiske, badet i gilmourske kaskader av blå klang og lengtende toner.

Bryan Ferry er en dandy. Hvem andre byr på to lettkledde kvinner som danser gjennom deler av konserten - og kommer unna med det uten å havne i gammelgris-bingen.

På tampen kom en utsøkt versjon av John Lennons «Jealous Guy».

Dette ble en stilistisk musikalsk nytelse, slik bare Bryan Ferry kan.

Som å ta spa, skulle jeg tro - har aldri gjort det, men tror jeg kan kjenne det på meg.