- Som å trykke penger

Wenche Foss er rystet over det som skjer med Ferdinand Finnes bilder. - Det er like galt som å trykke penger, sier hun til Dagbladet.

Kjøpte Finne-kunst i fjor - venter ennå

Utslått Elton

Wenche Foss og Ferdinand Finne var nære venner. Teaterdivaen har vondt for å tro det er sant at Thore Elton trykker opp nye opplag av gamle serier.

- Kan han være så grådig? Han har jo fått alt. Familien fikk jo nesten ingen ting. Ingen av oss skjønner hvorfor Elton arvet nesten alt, sier Foss, som understreker at hun ikke vil være med på å dømme noen. Hun etterlyser bevis på hva som egentlig er skjedd. Men hun er sikker på at Elton har misforstått sine forpliktelser i forhold til Finnes siste vilje.

- Ferdinand ville aldri ha gjort noe sånt.

Wenche Foss vil berolige kunstnerens søster Edel Finne, som i gårsdagens Dagblad gikk ut og hevdet at Thore Elton trekker hennes avdøde bror ned i søla.

- Ingen kan dra Ferdinand Finne ned i søla. Ikke noe kan skade hans ettermæle. Ferdinand sto for det han gjorde, og det kan ikke rokkes ved. Edel skal ikke være bekymret.

Søsknene til Ferdinand Finne skal undersøke om Elton bryter med vilkårene i testamentet. Dersom han gjør det, kan det være grunnlag for å få testamentet kjent ugyldig.

- Jeg vet ikke hva testamentet sier, men jeg synes Edel må undersøke det og få brakt på det rene om Elton gjør noe som Ferdinand ikke ville han skulle gjøre.

ER DET SANT? Wenche Foss kan nesten ikke tro at Ferdinand Finnes venn og arving Thore Elton trykker opp og stempler Finne-grafikk.Foto: OLA SÆTHER