Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
SKAM: I «Jeg lever et liv som ligner deres» skriver Jan Grue om det å bli påført skam over å være annerledes. Hans første minne av en slik opplevelse, stammer fra da han var fem-seks år gammel. Han ble kjørt i rullestol i 17. mai-toget da en eldre kvinne kom bort og sa: «Du er vel for gammel til å sitte i barnevogn». - Det husker jeg som et ganske skamfullt øyeblikk, sier Grue i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKAM: I «Jeg lever et liv som ligner deres» skriver Jan Grue om det å bli påført skam over å være annerledes. Hans første minne av en slik opplevelse, stammer fra da han var fem-seks år gammel. Han ble kjørt i rullestol i 17. mai-toget da en eldre kvinne kom bort og sa: «Du er vel for gammel til å sitte i barnevogn». - Det husker jeg som et ganske skamfullt øyeblikk, sier Grue i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Som barn traff Jan (37) andre funksjonshemmede. Etter hvert ble det tynt i rekkene

Jan Grue har skrevet bok om den tunge veien mot å lykkes - og håper Nav-ledere leser den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TJØME (Dagbladet): Da sønnen til Jan Grue og kona Ida Jackson kom til verden ved keisersnitt i 2016, var det uten Grue til stede i operasjonssalen.

Det fantes nemlig ingen beskyttelsesdrakt til rullestolen hans.

- Jeg skjønner at man ikke kan tilrettelegge operasjonsstuer for at pårørende i rullestol skal være med inn. Men jeg var frustrert over at fødestuene på Ullevål ikke hadde større plass til rullestol, sier 37-åringen.

Grue er forfatter og professor ved Universitetet i Oslo, og har en medfødt muskelsykdom som gjør at han har brukt rullestol hele sitt liv.

Historien fra fødestua er blant innblikkene Grue deler i den personlige boka «Jeg lever et liv som ligner deres», som er ute fredag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?