Som bestilt

Melodiøst, vitalt og velspilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terning5

John Surman og Howard Moody

Miguel Zenón

Terning4

CD: Utdrag fra to bestillingsverk, «Free flow songs» (Vossa Jazz, 2005) og «Magma» (Nordland Musikkfestuke, 2006), danner repertoaret på pianist/komponist Jan Gunnar Hoffs femte album i eget navn, også det kalt «Magma». Plata er studioinnspilt i ettertid, men med konsertframføringenes celebre gjester på plass, det portugisiske vokalfenomenet Maria João og den amerikanske gitaristen Mike Stern. De kommer i tillegg til en sterk norsk kontingent: Mathias Eick (trompet), Bjørn Kjellemyr (bass) og Audun Kleive (trommer) pluss Eivind Aarset (gitar) og Helge Norbakken (perkusjon) på deler av plata. Og selvsagt Hoff på akustiske og elektroniske tangenter.

HOFFS TALENT for å lage iørefallende melodier og tilrettelegge for melodiøse solostrekk, forent med en sikker sans for et elegant fusionuttrykk, kommer godt til sin rett på «Magma». Han er heller ikke engstelig for verken det utilslørt vakre eller lekent råkjør, og lar særlig João, Eick og Sterns karakteristiske stemmer få tale i front av et lydbilde der Kjellemyr/Kleive er en ren nytelse av liv og driv. Selv er han diskret allestedsnærværende med sine klanger og akkorder, og skinner noen ganger på solistplass, på ei plate som er både letthørt, underholdende og framfor alt vitalt og velformulert spilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer