Som du ringer får du svar

Plus47 er koden når du ringer til Norge. Det er også en festival hvor syv av landets små plateselskap viser at de har makta på den norske elektronika-scenen.

Det er ikke de store plateselskapene som har gjort at bølger av norsk jazz og elektronika har nådd utlandet, men små labeler som Tellé og Jazzland.

Små selskap - store bølger

De små selskapene har åpenbart tenkt at «sammen er vi sterke» og det har nå resultert i et samarabeid syv plateselskap imellom, hvor musikken presenteres under navnet plus47.

Med felles hjemmeside for Telle Records, Jazzland Records, Footnotes, Smalltown Supersound, FrostWorld Recordings, Love OD og Molvær Music skal plus47 fungere som ett vindu, og en felles informasjonskanal, for norsk musikk mot resten av verden.

Ifølge det musikalske kollektivet ligger suksessen til disse små selskapene i kjærlighet og ydmykhet til musikken over tid, i motsetning til storselskapenes hastige business-ideologi. Dermed får det genuine og særegne tid til å vokse frem. Og kanskje er det nettopp derfor utlandet har merket seg «the norwegian sound».

Elektronisk festival

Internettsiden så sitt lys på mandag, og for å feire starten på dette samarbeidet arrangeres en elektronisk tredagers-festival på Blå og Fabrikken denne helga, hvor plateselskapene presenterer deler av artist-stallen.

Torsdag spiller gitaristen Eivind Aarset på Blå. Med soloalbumet «Electronique Noire» (Jazzland Records) bringer han samtidsjazzen inn på dikoteket, som Molvær og Wesseltoft før ham. Denne kvelden spiller også tromsøgutten Dj Doc L Jnr og DJ Sunshine fra Ladies at Work.

Fredag spiller Kim Hiorthøy. Multikunstneren er rost opp i skyene for mesterlige utgivelser - sist remiksalbumet «Melke» (Smalltown Supersound). Blant de andre som spiller på Blå fredag er singelaktuelle Frost, DJ Annie - dama bak superhiten og petrefavoritten The Greatest Hit, Platesjef Mikal Telle alias DJ Telle, og Joakim Haugland, mannen bak Smalltown Supersound.

Fredagen blir det også klubbkveld på Fabrikken rett over akerselva for Blå. Her styrer Djs fra musikkollektivet Planet Noise spakene.

Lørdag på Blå spiller Jaga Jazzist-trommis Martin Horntveth, som solodebuterte på Smalltown Supersound til gode kritikker i fjor. Ellers kan du møte synthpop-trioen Datarock fra Tellé-stallen, i tillegg til DJ Rune Lindbæk og DJ Strangefruit.

På Fabrikken blir det god gammeldags rave på lørdag. Veteranene Per Martinsen og Bjørn Torske, alias Mental Overdrive og DJ Beyond, spiller 80-talls techno, den musikken de begge startet med. Med seg har de mannen bak Elektra-suksessen, DJ Urb, og to gamle travere i DJ Peer og DJ Abstract.

Festivalen plus47 foregår i området rundt klubben Blå i Oslo, torsdag 20. juni til lørdag 22. juni. På hjemmesidene til plus47 finner du også mer informasjon om artistene som skal spille.

Programmet for festivalen finner du på Manual

MULIKUNSTNER: Kunstner og musiker Kim Hiorthøy ser du på fredag. Her fra spillejobb på SubTonic i New York.
TROMMESOLO: Martin Horntveth var trommis i BigBang, er trommis i Jaga Jassist og gikk i fjor solo som elektronica-artist.
NY ISTID: Aggie Peterson, alias Frost, kommer med nytt album i høst.
HOUSEVETERAN: Bjørn Torske har laget musikk i et tiår, og spiller på både Hultsfred og Roskilde i år.