DEBATT

Debatt: Netthets

Som ekte Lillestrøm-gutt var dette tøft å oppleve

Fotballspillere har et særlig ansvar for å ta tak i problemer som rammer både oss selv og andre, som for eksempel nett-rotter.

MORSOMHETER PÅ BEKOSTNING AV ANDRE: Ganske raskt begynte en morsomhet å spre seg på Internett om at jeg skulle til utlandet, skriver Marius Amundsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MORSOMHETER PÅ BEKOSTNING AV ANDRE: Ganske raskt begynte en morsomhet å spre seg på Internett om at jeg skulle til utlandet, skriver Marius Amundsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For én uke siden gikk jeg til Dagbladet med en krass artikkel om nett-troll, der poenget mitt var at nett-rotter ville vært et bedre navn – et navn jeg nå velger å bruke. Jeg uttrykte sinne og frustrasjon over den negative påvirkningen nett-rotter har hatt på meg og de rundt meg. Jeg er takknemlig for at Dagbladet valgte å ikke trykke innlegget med en gang, men ga meg tid til å få satt ting mer i perspektiv.

Som fotballspillere lærer vi tidlig at utenomsportslige faktorer må håndteres på en effektiv måte. Prestasjoner påvirkes negativt av at man bryr seg for mye om meninger og skriverier om den man er og hva man gjør. Derfor lærer vi fotballspillere å gå inn i det vi kaller «bobla», et trygt og godt sted der vi blir immune og følelsesløse overfor alt som blir sagt og gjort mot oss. (Ja, jeg liker å overdrive)

Bobla fungerer godt så lenge man er på innsiden, men det er helt klart en virkelighetsflukt som utsetter problemer, som så kan treffe med full kraft i det man prøver seg på utsiden.

Fotballspillere og kjendiser av ulike slag er frontfigurer, idoler og for noen «helter», som har store muligheter til å påvirke og bli hørt (på godt og vondt). Vi har derfor et særlig ansvar for å ta tak i problemer som rammer både oss selv og andre, som for eksempel nett-rotter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer