Anmeldelse: Marion Ravn: «Ti ville hester»

Som en Cupido-novelle

Går rett på sak på sitt andre album på norsk.

DIREKTE: Marion Ravn synger igjen på norsk, denne gang enda ærligere og mer direkte enn på forgjengeren fra 2019. Albumet «Ti ville hester» er tilgjengelig fra i dag, og i går innledet hun en akustisk turné. Foto: Johanna Siring
DIREKTE: Marion Ravn synger igjen på norsk, denne gang enda ærligere og mer direkte enn på forgjengeren fra 2019. Albumet «Ti ville hester» er tilgjengelig fra i dag, og i går innledet hun en akustisk turné. Foto: Johanna Siring Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med albumet «Mellom disse 4 vegger» (2019) debuterte Marion Ravn på morsmålet. Oppfølgeren starter med tekstlinja «Jeg er så lei av å sitte og se på fire vegger». Er hun ikke kommet lenger?

Brudd og ny kjæreste

Jo da, det kan virke sånn. «Ti ville hester» er et mer offensivt album, både musikalsk og tekstlig. Marion uttaler at hun nå er på et godt sted i livet, noe som kommer til uttrykk i åpningen «Danse». Hun hyller til og med hverdagen i albumhøydepeunktet «En vanlig dag»: «Gi meg en dag til av det her». På NRKs «Lindmo» i kveld forteller hun at hun har hatt samboer i to år. Men brudd er ofte godt låtmateriale, og tekstuniverset er preget av det vi må tro er det siste bruddet med en godt skjult kjæreste.

Det er kanskje like greit at forholdet ikke var offentlig, siden hun er innom både det og sin nye situasjon på sitt andre album på norsk. Siden eksen visstnok ikke er en artist, kan vi ikke forvente et «motalbum» heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.