KOMMENTARER

Som en dårlig roman

Jensen-saken er både pikant, alvorlig og viktig.

EIRIK JENSEN: Saken i Oslo tingrett er egnet til å svekke selve tilliten til politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EIRIK JENSEN: Saken i Oslo tingrett er egnet til å svekke selve tilliten til politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Anklager om grov korrupsjon og at en politimann skal ha medvirket til smugling av 14 tonn hasj. MC-klubber, gjengkriminelle, mafia, trusler og bestillinger av mord. En opprivende skilsmisse. Hemmelig adresse og et topphemmelig oppdrag. Krypterte telefoner og kryptisk kodespråk. Tunge rusproblemer og skjult fotografering. En purk og en skurk med tett kontakt gjennom et kvart århundre. Ord mot ord.

«Det høres ut som en dårlig roman, men det er sant,» sa Eirik Jensen selv onsdag. Uttalelsen var knyttet til det nasjonale prosjektet han jobbet med i 13 år, så hemmelig at verken kolleger eller avdelingslederne hans visste om det. Det er derfor rimelig å ta med fortsettelsen: «Jeg har gjort ting, kanskje dumme ting, på bestilling fra toppledelsen i norsk politi.» Det spesifikke er pikant nok. Men karakteristikken kan gjerne utvides til stå for hele sakskomplekset som nå brettes ut fram til sommeren i Oslo tingrett.

«Norges uskyld er tatt. Folk vil ikke lenger stusse når de ser korrupte politimenn på skjermen,» sa filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen til Dagbladet i går. Han var til stede i retten for å la seg inspirere til nye eventyr i det samme landskapet han pleier å dikte rundt: kriminelle miljøer i hovedstaden. Rolfsens neste spillefilm skal handle om dopsmugling. «Og kanskje det er noen politimenn involvert,» sa Rolfsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer