SPISELIG:  Valkyrien Allstars med f.v. Ola Hilmen, Tuva Syvertsen og Erik Sollid, håper deres versjon av Kjøtts punk blir spiselig. Foto: John T. Pedersen/ Dagbladet
SPISELIG: Valkyrien Allstars med f.v. Ola Hilmen, Tuva Syvertsen og Erik Sollid, håper deres versjon av Kjøtts punk blir spiselig. Foto: John T. Pedersen/ DagbladetVis mer

- Som en kommunistisk stat

Valkyrien Allstars synes musikken på radio er lite variert. Se bandets egen spilleliste!

||| (Dagbladet):—Vi mener det er et hån mot folket at norsk radio i så stor grad dikterer oss hva vi liksom skal like å høre på, sier Ola Hilmen.

Temaet er irritasjonsmomenter i norsk musikkbransje, eller mer ukorrekt; «teitinger».

— Det er noe politikerne absolutt burde ta tak i, for slik en del radio er nå, minner det mest om en kommunistisk stat, mener Hilmen.

Alt blir likt - Det er så mye bra musikk i Norge, og det blir så fattig hvis alt skal være likt, legger Valkyrien-vokalist Tuva Syvertsen til.

- Dessuten må det jo være kjipt å jobbe i radio og måtte spille det samme hele tiden.

Valkyrien Allstars har i alle fall ikke det problemet. At de høres ut som alt annet. Med hardingfeler og inspirasjonen hentet i tradisjonell folkemusikk skiller de seg ut i mengden.

- Vi er ikke på så mange radiolister akkurat, ler Erik Sollid.

Syklubb I sommer tar bandet det med ro. Litt for en ny plates skyld. Og litt for å dyrke interessen for fluefisking.

- Vi har et eget fluebindelag. Det heter «Svimeslåtten Fluebindelag». Det er en skikkelig syklubb der vi møtes, drikker kaffe, binder fluer og spiser tapas, forteller Sollid.

- Vi har alle arva fluebindesaker fra fedrene våre. Jeg synes egentlig det er morsommere å binde fluene enn å faktisk fluefiske, sier Syvertsen.

Partylåt Den nye plata vil de helst ha klar til neste års festivalsesong. Et av nyplatas allerede klare spor blir en ny versjon av punklåta «Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer» av 80-tallsbandet Kjøtt.

- Den ble liksom en nachspiel-slager for oss, og vi syntes teksten var helt sykt kul. Det er ei skikkelig «statement-låt», forteller Hilmen.

- Vi har ikke gjort den så veldig annerledes, men den går litt fortere. Nå er det definitivt ei partylåt, mener Syvertsen.

Og selv om det ikke er Kjøtt som spiller håper Valkyrien Allstars at låta fremdeles er spiselig.

- Og liker ikke folk den, kan jeg trøste dem med at den kun varer i ett minutt og femtito sekunder, beroliger Syvertsen.

Urkraften Valkyrian Allstars forrige plate var ifølge bandet selv en ganske stille plate. Nå rocker de det opp og tror neste blir langt mer utadvendt.

- Det blir den gode gamle faenskapen, lover Hilmen.

- Ja, vi går tilbake til urkrafta, legger Sollid lattermildt til.