-  Som en ti-åring

Psykologen som vurderte Michael Jackson, fastslår at popikonet ikke er pedofil, men at han er mentalt utviklet som en 10-åring.

NEW YORK (Dagbladet): Det var i en telefonsamtale til en av sheriffens etterforskere at psykolog Stanley Katz i fortrolighet fortalte at Jackson ikke er pedofil. I samtalen som ble teipet, heter det:

«... er en fyr som er som en 10 år gammel gutt. Og, du vet, han gjør det 10-åringen vil gjøre med sine små venner. Du vet, de slapper av, ser på filmer, drikker vin, du vet. Og, du vet, han er egentlig ingen pedofil. Han er bare tilbakestående som en 10-åring.»

Etterforsker Paul Zelis svarer da:

«Ja, ja, jeg er enig!»

Psykolog Katz har to ganger dybdeintervjuet Jackson. Han har også hatt grundige samtaler med det angivelige offeret og hans bror.

Ifølge amerikanske medier skal den eldste broren da ha fortalt detaljer om anklagene Jackson hadde mot seg i 1993.

Det er ventet at Jacksons forsvarer vil bruke opplysningene om guttenes kunnskap om de tidligere anklagene for hva det er verdt.

I USA er de fleste enige om at Jackson har kommet greit ut av denne uka i retten. Troverdigheten til vitner som stiller Jackson i et dårlig lys, har blitt trukket i tvil. Det har også kommet opplysninger om at gutten som sier han er blitt misbrukt, tidligere skal ha beskyldt komiker George Lopez for å ha stjålet penger fra ham.

10 ÅR: Psykolog Stanley Katz mener Michael Jackson mentalt er som liten gutt.