Som et gjenferd fra 90-tallet

Men «WipEout» lever i beste velgående.

• Se bilder fra spillet!


SOM ET GJENFERD
fra nittitallet er «WipEout» tilbake, like prangende i sin framtoning som da det opprinnelig gjorde suksess med flashy grafikk og ditto elektronisk musikk.

De suggererende rundene med futuristiske svevefarkoster er nøyaktig like tiltrekkende og moro som vi husker, runde etter runde etter runde.

At grafikken har fått et kraftig løft over i HD-alderen, samt at musikken nå pumper ut i krystallklar surround, er også kjærkomment.

DET ER IKKE mye som er forandret på selve spillemåten. Her er det full gass iblandet frydefull, væpnet motstand fra andre svevefartøyer - om du da ikke kjemper mot rundetidene, noe som er krevende nok i seg selv.

Krevende er også bruken av Sixaxis-kontrollen, der du kan tilte kontrolleren fra side til side for å styre.

Jeg holdt meg til den mer klassiske varianten med styrespaken, hjulpet av skulderknappene for et ekstra lite vipp i svingene - og var mer enn fornøyd med det.

SIDEN DETTE er et nedlastbart spill på PSN, er det ikke altfor mange baner å velge mellom (disse er i tillegg oppdaterte versjoner av velkjente baner).

Som et gjenferd fra 90-tallet

Men muligheten for å spille mot andre over nettet - og den fantastiske innpakningen - veier fint opp for dette.

«WipEout» har klart stedet over i HD-alderen med glans, og bør være et kjærkomment gjensyn med gamle fans av serien - men samtidig også noe som evner å tiltrekke de som ennå ikke har tatt rundekarusellen med svevefarkostene.

• Se bilder fra spillet!