- Som et kappløp med døden

Ole Paus (68) om å bli innlemmet i Rockheim Hall Of Fame.

PÅ MUSEUM: Rockheim Hall of Fame 2015 har innlemmet Mari Boine (fra. høyre), Inger Lise Rypdal og Ole Paus. Jan Garbarek er også innlemmet, men den mediesky jazzmusikere ønsket ikke å delta på markeringen der navnene ble kjent i dag. Foto: Anders Grønneberg
PÅ MUSEUM: Rockheim Hall of Fame 2015 har innlemmet Mari Boine (fra. høyre), Inger Lise Rypdal og Ole Paus. Jan Garbarek er også innlemmet, men den mediesky jazzmusikere ønsket ikke å delta på markeringen der navnene ble kjent i dag. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12 i dag, onsdag 5. februar, ble det kjent hvilke artister som blir innlemmet på «skryteveggen» på det nasjonale museet for populærmusikk i Norge.

Rockheim Hall Of Fame 2015 : Jan Garbarek, Mari Boine, Inger Lise Rypdal og Ole Paus.

Rørt og glad - Dette er vel det nærmeste en artist er å komme evigheten, sa Ole Paus som både var glad og rørt over å bli innlemmet «Fesjåveggen» over landets fremste artister.

- Å komme med her er et kappløp med døden.

Det sa bl.a. Ole Paus, som har alltid hatt ordet i sin makt. Han mener det ikke er noen selvfølge for en artist å bli tildelt denne utmerkelsen.

Garbarek ville ikke delta Jan Garbarek er Norges fremste jazzmusiker og blant landets internasjonalt mest kjente og respekterte artister. Han gjør sjelden intervjuer, og holder seg unna medierampelyset.

Rockheim-direktør Sissel Guttormsen takket på hans vegne:

- Jan Garbarek takker og sier han er glad for prisen. Han ønsket ikke å være her i dag, og vil heller ikke delta på selve innlemmelsen 13. august.

- Den første til å få prisen Ole Paus synes ikke det er det minste rart at jazzmusikeren Jan Garbarek får en populærmusikkpris. Det eneste han reagerer på, er at ikke Garbarek var den aller første til å få en slik utmerkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer