Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alex og Aune

- Som et nyforelsket ektepar

Alex Rosén og Aune Sand lager nytt tv-program fra Andøya.

IDYLL PÅ ANDØYA: Alex Rosén (med hatt) og Aune Sand lager tv-program fra det lille stedet Bleik på Andøya. - Aune er en katalysator til folkesjela her i nord, sier Alex om sin nye bestevenn. Foto: Tord Viken
IDYLL PÅ ANDØYA: Alex Rosén (med hatt) og Aune Sand lager tv-program fra det lille stedet Bleik på Andøya. - Aune er en katalysator til folkesjela her i nord, sier Alex om sin nye bestevenn. Foto: Tord Viken Vis mer

De to traff hverandre på «Farmen kjendis», men ønsket å bli mer kjent og utvikle vennskapet.

– Vi er på Andøya, på et lite sted som heter Bleik. Har vært der i to-tre uker allerede, og skal være der fram til St. Hans, sier Alex Rosén til Dagbladet.

Guttetur langt nord

Alex Rosén og Aune Sand fant hverandre da de tilbrakte noen dager sammen på TV 2-«Torpet», da de var sammen på «Farmen kjendis» i fjor.

MIDNATTSSOL: - Vakrere sted enn Bleik på Andøya finner du ikke, sier Alex Rosen, her sammen med Aune Sand. Foto: TV 2
MIDNATTSSOL: - Vakrere sted enn Bleik på Andøya finner du ikke, sier Alex Rosen, her sammen med Aune Sand. Foto: TV 2 Vis mer

Alex forteller til Dagbladet at han ble så glad i og fascinert av Aune at han ville bli mer kjent med ham.

– Da tenkte jeg vi kunne dra sammen en måneds tid til kanskje det vakreste stedet jeg vet om, Bleik.

– TV 2 tente på ideen. Så nå er vi på tettstedet Bleik på Andøya sammen med noen få hundre fastboende. Vi bor sammen som et gammelt ektepar, og tilbringer mye tid med lokalbefolkningen, sier Rosén, som sier at dette er noe av det morsomste han noen gang har gjort på tv.

FISKETUR: Aune Sand og Alex Rosén (til h.) sammen på fiskebåt. Foto: Tor-Even Mathisen
FISKETUR: Aune Sand og Alex Rosén (til h.) sammen på fiskebåt. Foto: Tor-Even Mathisen Vis mer

Alex’ nye kjærlighet

Han bobler over av entusiasme i kjent Alex-stil når Dagbladet snakker med ham i forbindelse med at han skal være med i «Stjernekamp» på NRK til høsten. Praten fortsetter om hans «nye kjærlighet», Aune Sand.

– Aune er en utrolig herlig person, sier Rosén, og fortsetter:

NORD SØR-FORBRØDRING: På Andøya og knytter Alex Rosén og Aune Sand vennskapsbånd til lokalbefolkningen. Foto: Tor-Even Mathisen
NORD SØR-FORBRØDRING: På Andøya og knytter Alex Rosén og Aune Sand vennskapsbånd til lokalbefolkningen. Foto: Tor-Even Mathisen Vis mer

– Jeg møtte ham første gang for 25–30 år siden, i forbindelse med filmen «Dis», og et par ganger etter det – med det var på «Torpet» jeg ble mer kjent med den emosjonelle mannen, og ble veldig nysgjerrig på ham. Han er så full av følelser som bare han kan være.

Sør møter nord

Da Alex ankom «Torpet», var Aune i dårlig humør på grunn av forholdet til Runar Søgaard, som ble mye omtalt i mediene i fjor. Men sola kom med Alex, og de to fant hverandre umiddelbart.

– Aune har ingen begrensninger, så jeg måtte bare bli mer kjent med ham, forteller Alex:

– Så nå bor vi sammen på Bleik, helt nordvest på Andøya, og knytter vennskapsbånd til lokalbefolkningen. Aune er en helt utrolig katalysator til folkesjela her i nord. Dette blir tv-program om to sørlendinger som møter nordlendinger.

Heterofile menn

Drevet av nysgjerrighet både på hverandre og til lokalbefolkningen og historien til den lille plassen i havgapet, skal dette bli 20 episoder på rundt 15–20 minutter, som etter planene skal sendes til høsten.

– Vi er som et nyforelsket ektepar i hvetebrødsdagene, sier Alex, og ler rått.

KUNSTNER: Kunstner Aune Sand skal forklare hvorfor han valgte å trekke seg fra «Torpet». Det gjør han på ekte «Aune»-vis. Vis mer

– Men det stopper der. Aune er den mest heterofile mannen jeg kjenner til. Men jeg får gåsehudopplevelse av å vasse i tang på de vakre strendene sammen med Aune. Og så jeg lager omelett til ham hver morgen. Dette blir hinsides-tv fra en annen verden, sier Rosén, som lengter etter sin venn etter et døgn i Oslo.

– To fine fyrer

TV 2 bekrefter at opptakene er i gang, som blir avsluttet sankthansaften neste uke. Tv-kanalen ønsker å holde kortene tett til brystet. Av hensyn til coronaen, er det ingen andre enn de som bor på øya og filmteamet fra produksjonsselskapet Strix som får være til stede under innspillingen.

– Alex og Aune er to fargerike fyrer, sier Anne Martha Leidland i TV 2.

– De er begge helt fantastiske å jobbe med, og de to har fått en utrolig god kjemi seg imellom etter at de traff hverandre på «Torpet» i fjor. Vi har foreløpig ingen programtittel, men «Alex og Aune» klinger jo godt. Det er ennå ikke bestemt når serien skal sendes, sier Leidland til Dagbladet.

KRANGEL: Kristin Gjelsvik og Aune Sand havnet i en opphetet konflikt under en fisketur på «Torpet» denne uken. Video: Miriam Bakkejord/TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!