KOMMENTARER

Som fot i pose

Hva er likheten mellom en politiker og en havskilpadde? Begge vikler seg inn i plastposer, skriver Anne Marte Blindheim.

BUDSJETTKAMERATER: Trond Helleland (H), Harald Tom Nesvik (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
BUDSJETTKAMERATER: Trond Helleland (H), Harald Tom Nesvik (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Fredag var alle fire slitne men fornøyde, etter budsjettforhandlinger og utdeling av fotavtrykk. Men idyllen varte ikke lenge. I løpet av helgen viklet Siv, Erna, Trine og Knut Arild seg inn i en opphetet posedebatt. Ingen ville være onkel eller tante Pose, altså ha æren for ideen om 1,50 i avgift på plastposer.

Nå er den gamle tante Pose-plakaten og bildet av statsministeren med Kiwi-posen full av godteri, funnet fram. Og posepraten er ikke over med det aller første. Saken er liten, men symbolsk. En velkjent oppskrift på presseoppslag.

Det er et åpenbart poeng at Frp, som er tuftet på avgiftslettelser for folk flest, innfører en ny avgift for folk flest. En avgift som kan komme til å spise opp halvparten av den ørlille skatteletten til vanlige folk, hvis de ikke går over til handlenett eller trillebag. Saken illustrerer dessuten hvor anstrengt forholdet mellom Venstre og Frp er. De mener det stikk motsatte av hverandre i mange saker, og har behov for å si det høyt. Når rikspolitikere krangler for åpen scene og beskylder den andre for løgn, er det bare å ta fram popkornet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer