Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Som Jon Fosse, bare på den andre siden.

Andrine Sæther forsøker å sette seg inn i Christopher Nielsens nye stykke «Hystyrannen».

NYTT STYKKE: Andrine Sæther spiller en rullestolavhengig 14-åring som gjør opprør ved å bli punker i Christopher Nielsens nye teaterstykke.  Foto: Steinar Buholm
NYTT STYKKE: Andrine Sæther spiller en rullestolavhengig 14-åring som gjør opprør ved å bli punker i Christopher Nielsens nye teaterstykke. Foto: Steinar Buholm Vis mer

|||- Det er helt annerledes. Det likner ikke på noe annen dramatikk jeg har lest, sier Andrine Sæther om det nye stykket «Hustryrannen - Stafylokokktrilogien I», som settes opp på Nationaltheatret.
- Christopher Nielsen er som Jon Fosse, bare på den andre siden, mener Sæther.

Søkelyset på råtne Norge
I dag hadde Nationaltheatret pressekonferanse med lansering av vårprogrammet. Som Dagbladet skrev i går, er Hustyrannen en av hovedsatsningene, sammen med «Romeo og Julie »og «Fluenes herre».
Hustyrannen må leve med å bli målt opp mot suksessen til Nielsen forrige stykke, «Verdiløse menn» (med musikk fra Christophers avdøde bror Joachim), som gikk for fulle hus både på Torshovteateret og Nasjonaltheatret.
Slik presenterer de selv stykket:
«I Hustyrannen møter vi beboerne i et tilsynelatende velfungerende borettslag. Men idyllen slår sprekker når Bonsak flytter inn. Hun er både frafallen bedehuskristen og gammel ml-er, samt x-muslim og misfornøyd med det meste.»
- Stykket er første del i et større teaterprosjekt der vi ønsker å sette søkelyset på alt som er råttent i kongeriket Norge, sier  Christopher Nielsen i en pressemelding.

Punker
Andrine Sæther har fått mye oppmerksomhet for sin rolle som Torun i Berlinerpoplene. Rollen i Hustyrannen står temmelig langt fra tv-serien, og det meste annet.
- Jeg spiller datteren i familien. En 14 år gammel jente som sitter i rullestol, og som gjør opprør mot foreldrene ved å bli punker. Foreldrene er også gamle punkere, men ikke på riktig måte. Det er nemlig veldig mange forskjellige måter å være punker på, har jeg skjønt.
Leseprøvene har vart i ei uke, og premieren er på hovedscenen 30. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media