DEBATT

Debatt: Handbagasje hos Norwegian

Som kvinne ble jeg veldig synlig

En kvinnes lille håndveske blir veid og funnet for tung hos Norwegian. En manns fulle lommer på både jakke og bukse, ja, de glir forbi usett.

EN MANNS REGLER: Ingen ber en mann om å ta ut alt han har i lommene og veie det sammen med håndbagasjen før boarding på Norwegian. Men en kvinne med en handveske, hun må veie innholdet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EN MANNS REGLER: Ingen ber en mann om å ta ut alt han har i lommene og veie det sammen med håndbagasjen før boarding på Norwegian. Men en kvinne med en handveske, hun må veie innholdet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er en offentlig hemmelighet at flyselskapet Norwegian har rundt 60 milliarder kroner i lånegjeld og har satt i gang en stor sparekampanje. I de siste ukene ble det også kjent at dette dessverre går utover Norwegians passasjerer.

Flyselskapet har strammet inn sine regler for håndbagasje. Veldig mange har i det siste opplevd at håndbagasjen deres har blitt veid rett ved gate, og de har måttet betale 750 kroner for overvekt eller kaste ut ting de hadde i veska.

Norwegian fikk stormkritikk for både innstrammingen og måten dette hadde blitt håndtert av flyselskapets ansatte, og har nylig la seg helt flatt for riset. Fredag 8. november informerte Norwegians kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss Nettavisen om at det ville snart bli innført smidigere bagasjeregler.

Jeg er en av de passasjerene som har opplevd Norwegians strammere regler for håndbagasje. Siden jeg har familie i Polen, reiser jeg forholdsvis ofte med selskapet og har masse erfaring med hvordan disse reisene kan se ut. Det har aldri vært veiing av damevesker eller taxfree-innkjøp. Men nå kom det.

Jeg reiste fra Gardermoen til Gdansk for et par uker siden. På flyplassen kjøpte jeg ei flaske vin og sminke som jeg la i veska mi. I tillegg hadde jeg en liten koffert som jeg veide både hjemme og på flyplassen før innsjekking av hovedbagasje og jeg visste at den var under ti kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer