Som man roper i Schau får man svar

Kristopher Schau (34) er tilbake, dårligere enn noensinne.

Onsdag 7. januar er Schau sammen med Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen aktuell med humorserien «Team Antonsen» på NRK1. Serien skal sendes onsdager og torsdager i åtte uker, og det blir både sketsjer og studioinnslag med publikum. Schau kommer ikke til å ta æren dersom serien blir en suksess.

Under pari

- Jeg har ikke bidratt med mye. Jeg er den som sier «bra jobba» og foreslår lunsj. Heldigvis har jeg fått den dårligste datamaskinen i NRK. Det tar ni minutter å logge seg på den. Det passer bra, for jeg er ikke god til å sitte og skrive sånn som de er.

- Men er det ikke stas å jobbe med sånne folk?

- Jo, men jeg har aldri vært entusiastisk for noe. Jeg har ikke brent for noe på noe som helst tidspunkt. Dessuten har jeg ikke sett noe særlig av «Åpen post» og «Lille lørdag».

- Hvorfor ikke?

- Jeg kan ikke ha tv. Jeg blir gjerne sittende og glane på all verdens drit, gjerne til klokka blir fem om morgenen, selv når jeg skal tidlig på jobb. Få det vekk, sier jeg. Men jeg vet at de elsker å bli snakket til på Arendals-dialekt. Jeg er forresten den eneste av oss med hår, og de er de eneste med unger. Jeg har gjort mitt ytterste for å skape et hatefullt og mannevondt program, men jeg har ikke nådd fram. Jeg kan ikke tenke meg at de er fornøyde med meg. Jeg tror de klynger seg til et halmstrå om at jeg skal komme til å gjøre noe bra. Jeg har så langt laget 20 innslag, men bare ett er bra. Resten er godt under pari.

Åpen tone

- Hvordan vil du beskrive de tre makkerne dine?

- Atle er veldig bråkete, hårete og overraskende slank. Harald er småanorektisk og veldig runkeglad.

- Hvordan vet du det?

- Vi har en åpen tone. Han er veldig sunn og spiser mye molteyoghurt. Han har en intellektuell tilnærming til den yoghurten, for jeg tror ikke han liker den. Og så er han overraskende god til å danse!

- Og Bård Tufte Johansen?

- Der går det mye i fotball og salater. Han har forresten en fantastisk cd-samling. Det bor en liten punkrocker i ham.

- Barn en ulykke

- Blir det noen skandaler à la skrukken til Eia?

- Vi sparer det verste til det tredje programmet.

- Hva skjer da?

- Da begynner en liten spalte hvor vi undersøker hvor langt vi kan ta det med dyr og babyer før folk blir støtt. Barn er en ulykke. Jeg prøver å holde pungen så varm som mulig for å unngå dette. I forbindelse med «Forfall» målte jeg sædkvaliteten før og etter, og det var fryktelig dårlig stelt begge gangene. Nå har den derimot tatt seg opp.

- Fikk du noen varige men av «Forfall»?

- Det gikk bra. Men jeg fikk signaler fra moder jord om at de som lever verst, har størst sjanse til å reprodusere seg. Kaffe og sigaretter kan nå forresten inntas uten problemer, mens smør er ute av kostholdet. Egg har jeg begynt å spise mer av. Nå blir det faktisk 720 egg i året.

Arr i ansiktet

- Hvordan var det å bli kåret til Norges mest sexy mann?

- Det er skummelt, for i fjor kom jeg sist, og eneste forskjellen er at jeg har fått noen arr i ansiktet. Må man virkelig skjære seg i ansiktet for å bli attraktiv?

- Har du fått deg dame etter at du vant?

- Nei, ikke det jeg vet.

- Hva har du gjort så langt i jula?

- Julaften var det ribbing hos foreldrene mine og en absurd lang seanse med gaveutdeling. Første juledag var Christmas day og blanke ark med en blåkopi av den store middagen dagen før, bortsett fra at vi spiste kalkun med stuffing. Moder'n er fra England, hun drev bokbutikk der. Det har vært litt bokklubbstemning hjemme hos oss. Broder'n er også bokelsker, men fatter'n og jeg leser ikke så mye.

- Har du ingen utdannelse?

- Ingen utdannelse overhodet, og det er en sann nytelse. Men broder'n har gått på Blindern.

- Du og broren din er gode venner?

- Ja, vi bor vegg i vegg og har felles interesser. Både moder'n, fader'n, Aleksander og jeg har sesongkort på Ullevaal og sitter side ved side og støtter Vålerenga. Jeg følger også AFC Wimbledon i sjettedivisjon. Det er gamle Wimbledon etter at Bjørn Tore Gjelsten flyttet klubben til Milton Keynes. Det er som å flytte Vålerenga til Kongsvinger. Vi må tilbake til Rinnan for å finne en verre nordmann. Gjelsten er definitivt den verste vi har hatt i fredstid, og da har jeg ikke glemt Arnfinn Næsset, drapene i Tistedal og det som skjedde på Orderud gård.

- Har du selv spilt fotball?

- Bare på løkka, og jeg var miserabel.

- For høy?

- For høy og lat, dårlig kondis og allergisk mot gress.

TILBAKE PÅ TV: Kristopher Schau skal snart underholde oss, sammen med Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen og Harald Eia. Humorserien «Team Antonsen» kommer på skjermen 7. januar.