SLITEN FANTASY: «Lost River» het egentlig «How to Catch a Monster» og skal lage en fantasiverden ut av den slitne og forlatte storbyen Detroit.
SLITEN FANTASY: «Lost River» het egentlig «How to Catch a Monster» og skal lage en fantasiverden ut av den slitne og forlatte storbyen Detroit.Vis mer

- Som om en sveis til 200 dollar og solbriller til 900 fikk masse penger for å skite på Detroit

Uenighet om Ryan Goslings regissørdebut.

(Filtermagasin.no): Som skuespiller har karrieren til Ryan Gosling aldri vært høyere, med hovedrollen i storfilmer som «Drive» og «Gangster Squad» de siste par årene.

Hans sidespor som regissør ser derimot ut til å få en litt trang fødsel. Under filmfestivalen i Cannes har hans første film «Lost River» i hvert fall spaltet kritikerstanden til gagns.

- Om en sveis til 200 dollar og solbriller til 900 fikk masse penger for å skite på Detroit, hadde resultatet blitt Ryan Goslings regidebut, freser for eksempel anmelderen Wesley Morris på Twitter (via Variety).

Storbyeventyr
Peter Bradshaw fra The Guardian tviler for sin del på at Gosling hadde fått regissere noe om han ikke var en stjerneskuespiller.

Til gjengjeld mener han at filmen har noen nydelige bilder og heftig energi.

«Lost River» setter Detroit, eller Lost River som filmen kaller den, i en surrealistisk skrustikke.

Den handler om en burleskdansende mor (Christina Hendricks fra «Mad Men») og sønnen (Iain De Caestecker), som oppdager en eventyrverden under den nedrente amerikanske storbyen.

- Imponerende impresjonistisk håndverk i Ryan Goslings debut. Veldig David Lynch! mener velkjente Anne Thompson i en av de mest positive tilbakemeldingene fra de tilreisende kritikerne.

Hyller regissørelite

Filmen skal etter sigende være sterkt inspirert av regissørene Gosling selv har jobbet under, som det danske stjerneskuddet Nicolas Winding Refn («Drive») og Terrence Malick («The Thin Red Line», «The Tree of Life)», samt nettopp surrealistkongen David Lynch.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varietys anmelder Justin Chang skriver lite flatterende om hvor de referansene har endt opp.

- Om Terrence Malick og David Lynch fikk et kunstnerisk kjærlighetsbarn, som så ble kidnappet, kvalt og sparket i fjeset av Nicolas Winding Refn, hadde nok resultatet sett og hørtes ut som «Lost River».

I fjor slo Ryan Gosling fast at han trengte en pause fra seg selv og jobben som skuespiller, et avbrekk han blant annet tenkte å bruke på regi. Han er derimot aktuell igjen foran kamera allerede i løpet av året, i en av akkurat Terrence Malicks nye filmer.