- Som om Lars von Trier hadde regissert The Beatles

Slik blir Ylvis-videoen beskrevet av The New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med over 100 millioner visninger på Youtube har Bård og Vegard Ylvisåker skaffet seg et navn internasjonalt. De har blitt invitert til flere av de største talkshowene i USA, og har spilt på en musikkfestival i Las Vegas.

Verden lurer på hva reven sier.

- Det er ingen historie. Det er bare en haug med dyrelyder, sier Vegard til The New York Times.

- Fotogene Avisa er den siste i rekken av store medier som har kastet seg over det norske fenomenet.  

Slik beskriver de videoen «The Fox»:

«Den består de fotogene Ylvisåker-gutta og andre dansere i ulike dyrekostymer. Det er som om 'I Am the Walrus' hadde vært regissert av Lars von Trier.»

Hvalrossen ble sluppet av The Beatles i 1967, og er en av deres merkeligste låter. Ifølge John Lennon selv ble den skrevet i syre-rus. Lars von Trier er en av tidenes mest framgangsrike regissører i Norden, som sjelden slipper en film som ikke sjokkerer.

Ifølge Vegard kan det ikke vare, selv om de har klatret på Billboard Hot 100 hver uke, og nå er oppe på en utrolig 6.-plass.

- På et tidspunkt vil det avta, sier han.

- Plutselig kommer det en dansk sang om ulver, og da vil vi brått være hektet av. Og det er ok. For selv om det skulle skje, har dette vært gøy, sier Bård til den amerikanske storavisa.

- Bedre enn McCartney Tidligere denne uka dukket Ylvis opp på «Late Show With Jimmy Fallon», samtidig som Hollywood-stjernene Alan Rickman og Chloe Grace Moretz. Jimmy Fallon sa under introduksjonen av de bergenske gutta i natt at dette var det beste musikkinnslaget han noen sinne hadde hatt på programmet sitt, selv om han hadde Paul McCartney på besøk på mandag.

I går var gutta på «Today Show», og de har også gjort intervjuer med CNN og MTV.

Ekspertene er ikke like sikre som Ylvis på at moroa er over.

- Megasuksessen «Gangnam Style» brukte lenger tid på å sette seg, enn «The Fox» har gjort. Den brukte over en måned på å nå 100 millioner visninger. Etter at Psys låt nådde det tallet gikk det veldig fort, faktisk ble antallet dobla på to uker. Det er det momentet Ylvis er i nå, og derfor er det er så viktig at de drar til USA som de nå har gjort. 4-500 millioner er et stort tall, men det er ikke utenfor rekkevidde. Det er viktig at Ylvis fortsetter å være tilstede og fôre reven, sier medieviter Magnus Brøyn til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer