Som om norske feminister tjener på å stemple alle menn som voldtektsforbrytere ...

Konspiratorisk fra Preben Z. Møller.

WALKOVER: Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning i Preben Z. Møllers «Kampen om voldtekt», ifølge vår anmelder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
WALKOVER: Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning i Preben Z. Møllers «Kampen om voldtekt», ifølge vår anmelder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Preben Z. Møller er aktuell med sin tredje utgivelse. De som husker Pen søker trygg — Hvordan kvinner undertrykker menn vil gjenkjenne stilen i Kampen om voldtekt. Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning. Boken er muntlig i stilen, repeterende og det er lett å henge med. Hans fortelling om voldtekt starter i 2007, da en venninne blir overfalt av en afrikansk mann, men slipper unna. Det året skjedde det mange voldtekter, og Z. Møller ble forundret over hvordan man begynte å diskutere voldtekt: «Alle var jo mot voldtekt». Hovedpoenget til Preben Z. Møller er at «det oppstår en konkurranse om hvilke typer voldtekter som skal få oppmerksomhet» i Norge. Han leser VG og Dagbladet for å underbygge påstanden om at det eksisterer et konsensus i form av at «alle menn er mulige overgripere».

Og han hevder at det ikke finnes noe ønske om å finne ut hva som kjennetegner de som voldtar. Det er direkte feil. Blant annet etterlyste aksjonen «Stopp voldtekt» i fjor mer forskning på nettopp voldtektsmannen, og i debatten har det vært et sentralt poeng nettopp at vi mangler kunnskap. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.