Som om norske feminister tjener på å stemple alle menn som voldtektsforbrytere ...

Konspiratorisk fra Preben Z. Møller.

WALKOVER: Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning i Preben Z. Møllers «Kampen om voldtekt», ifølge vår anmelder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
WALKOVER: Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning i Preben Z. Møllers «Kampen om voldtekt», ifølge vår anmelder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Preben Z. Møller er aktuell med sin tredje utgivelse. De som husker Pen søker trygg — Hvordan kvinner undertrykker menn vil gjenkjenne stilen i Kampen om voldtekt. Anekdotiske historier blandes med avisklipp, populærkultur og utvalgt forskning. Boken er muntlig i stilen, repeterende og det er lett å henge med. Hans fortelling om voldtekt starter i 2007, da en venninne blir overfalt av en afrikansk mann, men slipper unna. Det året skjedde det mange voldtekter, og Z. Møller ble forundret over hvordan man begynte å diskutere voldtekt: «Alle var jo mot voldtekt». Hovedpoenget til Preben Z. Møller er at «det oppstår en konkurranse om hvilke typer voldtekter som skal få oppmerksomhet» i Norge. Han leser VG og Dagbladet for å underbygge påstanden om at det eksisterer et konsensus i form av at «alle menn er mulige overgripere».

Og han hevder at det ikke finnes noe ønske om å finne ut hva som kjennetegner de som voldtar. Det er direkte feil. Blant annet etterlyste aksjonen «Stopp voldtekt» i fjor mer forskning på nettopp voldtektsmannen, og i debatten har det vært et sentralt poeng nettopp at vi mangler kunnskap. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer