Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Som om «Red Wedding» skulle vart en hel time

Twitter gikk amok etter at den tredje siste episoden av Breaking Bad gikk på lufta i USA.

KONFRONTASJON: Det er i denne sesongen at Walter White virkelig konfronteres med narkotikagesjeften sin. Foto: TVNorge
KONFRONTASJON: Det er i denne sesongen at Walter White virkelig konfronteres med narkotikagesjeften sin. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): - Først ser man at han har en tristhet i fjeset, og lurer på hvorfor han gjør noe så fælt. Kan det være skyldfølelse? Så skjønner man det, han bare vrir kniven rundt i såret.

Det forklarer skaperen av serien Breaking Bad, Vince Gilligan i den nyeste podcasten «Breaking Bad Insider» som natt til mandag ble gjort tilgjengelig på tv-nettverket AMCs nettsider.

I podcasten diskuterer ulike bakmenn i serien den ferskeste episoden. Og etter søndagens «Ozymandias» var det mye å diskutere for programskaperne.

Spoiler-advarsel: Ikke ler mer om du ikke vil vite hva som skjer.

Siden 2008 har Gilligan sjokkert, provosert og underholdt seere fra hele verden med historien om den kreftdiagnostiserte kjemilæreren Walter White. I et forsøk på å forsørge familien etter hans varslede død begynner han å lage det narkotiske stoffet metaamfetamin med sin tidligere elev og sosiale utskudd Jessie Pinkmann.

Walter vikler seg til å bli mer enn bare en desperat lærer. Han vikler seg etter hvert inn i et nett av løgner, mafiavirksomhet og brutal vold.

«Ozymandias»
I den avsluttende delen av den femte sesongen, som går på amerikansk tv og norske Max nå om dagen, konfronteres Walter til med narkotikagesjeften sin.

Natt til mandag gikk den tredje siste episoden, «Ozymandias», på lufta i USA, der den også satt seer-rekord for tv-nettverket AMC. Episoden skapte enorme reaksjoner blant seerne. Det er i denne episoden alt til slutt går galt for Walter.

- Jeg rister fortsatt, selv om jeg skrev episoden. Jeg har følelsesmessig fyllesjuke, forklarer produsent og manusforfatter Moira Walley-Beckett til nettstedet Insidetv.

Også det anerkjente tidskriftet The Atlantic har viet plass til den hjerteskjærende episoden.

- Forrige uke forelso jeg at episoden «Red Wedding» i Game of Thrones slo alt som noen sinne har skjedd i Breaking Bad når det gjelder tv-opplevelser. Etter «Ozymandias» beskrev Oriana Schwindt episoden som om Red Wedding -scenen skulle strukket seg ut i en hel time. Det er i praksis riktig, skriver Spencer Kornhaber, tv-blogger i magasinet The Atlantic.

Twitter
I løpet av timen programmet gikk av stabelen ble det også sendt ut over 600 000 beskjeder på mikrobloggnettstedet Twitter som omtalte episoden.

- Jeg har sagt det mange ganger, og står for det. Dette er et høydepunkt i hele serien, sier Gilligan om den enorme responsen fra seerne.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media