Prisvinner:

Som oversetter kan man ikke bare snike seg forsiktig rundt

En av landets fineste skjønnlitterære oversettere ble nylig satt pris på.

SATT PRIS PÅ: Merete Alfsen fikk nylig Det Norske Akademi for Sprog og Litteraturs oversetterpris. I 2003 kom Jane Austens bøker viktigste bøker i ny norsk oversettelse. Dagbladet tok da med seg oversetteren i Austens fotspor. Foto: Jytte Nielsen/Dagbladet
SATT PRIS PÅ: Merete Alfsen fikk nylig Det Norske Akademi for Sprog og Litteraturs oversetterpris. I 2003 kom Jane Austens bøker viktigste bøker i ny norsk oversettelse. Dagbladet tok da med seg oversetteren i Austens fotspor. Foto: Jytte Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det Norske Akademis Pris til minne om Thorleif Dahl gis som belønning for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål eller for oversettelse til riksmål av skjønnlitteratur eller faglitteratur. I år tildeles prisen på 100 000 kroner Merete Alfsen.

Merete Alfsen (f. 1950) er en av våre fineste skjønnlitterære oversettere. Hennes oversettergjerning er blitt belønnet med flere priser. I 2012 fikk hun Kritikerprisen for beste oversettelse for A.S. Byatts «Barnas bok». I juryens begrunnelse het det bl.a.: « Også den norske teksten(…) er et overflødighetshorn. Den bugner av betegnelser på planter, farger, materialer, kunstgjenstander og klær, i en variasjon vi knapt visste eksisterte i språket vårt. ( …)

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer