Prisvinner:

Som oversetter kan man ikke bare snike seg forsiktig rundt

En av landets fineste skjønnlitterære oversettere ble nylig satt pris på.

SATT PRIS PÅ: Merete Alfsen fikk nylig Det Norske Akademi for Sprog og Litteraturs oversetterpris. I 2003 kom Jane Austens bøker viktigste bøker i ny norsk oversettelse. Dagbladet tok da med seg oversetteren i Austens fotspor. Foto: Jytte Nielsen/Dagbladet
SATT PRIS PÅ: Merete Alfsen fikk nylig Det Norske Akademi for Sprog og Litteraturs oversetterpris. I 2003 kom Jane Austens bøker viktigste bøker i ny norsk oversettelse. Dagbladet tok da med seg oversetteren i Austens fotspor. Foto: Jytte Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det Norske Akademis Pris til minne om Thorleif Dahl gis som belønning for fremragende skjønnlitterært eller faglitterært forfatterskap på riksmål eller for oversettelse til riksmål av skjønnlitteratur eller faglitteratur. I år tildeles prisen på 100 000 kroner Merete Alfsen.

Merete Alfsen (f. 1950) er en av våre fineste skjønnlitterære oversettere. Hennes oversettergjerning er blitt belønnet med flere priser. I 2012 fikk hun Kritikerprisen for beste oversettelse for A.S. Byatts «Barnas bok». I juryens begrunnelse het det bl.a.: « Også den norske teksten(…) er et overflødighetshorn. Den bugner av betegnelser på planter, farger, materialer, kunstgjenstander og klær, i en variasjon vi knapt visste eksisterte i språket vårt. ( …)

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer