DEBATT

Som sagt, så gjort!

Min hovedkritikk av Stoltenbergs 20-dagersløfte for kreftpasienter, var at det var en garanti uten innhold.

HELSEMINISTER: - Jeg møter ikke meg selv i døra, men holder den tvert i mot åpen, skriver Bent Høie.  Foto: privat
HELSEMINISTER: - Jeg møter ikke meg selv i døra, men holder den tvert i mot åpen, skriver Bent Høie. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets lederskribenter har nok lenge ventet på en mulighet for skrive at jeg som helse- og omsorgsminister møter meg selv i døren fra opposisjonstiden. Lengselen har vært så stor at avisen ikke tar seg tid til å sette seg inn i saken de bruker som eksempel.

Min hovedkritikk av Stoltenbergs 20-dagersløfte for kreftpasienter, var at det var en garanti uten innhold. Det ble også tydelig da løftet gikk fra å være garanti til målsetning. Hovedproblemet var ikke retorikken, men manglende virkemidler for at helsetjenesten skulle kunne oppfylle målet. Høyre og Fremskrittspartiets alternativ var konkret i innhold: Først etablering av tverrfaglige diagnosesentre for kreftpasienter med uklare symptomer, deretter innføring av pakkeforløp for konkret mistanke om kreft. Til slutt bedre samarbeid mellom fastleger og sykehus for å sikre raskere og bedre oppstart av diagnostisering.

Dette er en modell fra Danmark som gir resultater, og som når den er innført vil gi oppstart av diagnostisering etter 48 timer ved mistanke om kreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer