Som satan sjøl

Marilyn Manson (30) er en av rockens absolutt mest spektakulære og omstridte personligheter. Den 30 år gamle artisten er elsket og hatet på grunn av sin sjokkerende oppførsel på og utenfor scenen.

Han har rasert en rekke hotellrom, han har en verbalkrig gående Med Courtney Love og han skaffer seg betydelige presseoppslag hvor han enn ferdes.

Da to tenåringer tidligere i år drepte tolv elever og en lærer på en high school i Denver, ble Marilyn Manson knyttet til episoden fordi drapsmennene var fans av rockeartisten.

Dermed startet igjen debatten om hvorvidt visse typer rock har destruktiv påvirkning på unge mennesker. Mansons fans er alt fra kirkebrennere og satanister til uskyldige tenåringsjenter som vil terge mamma og pappa.

I sin selvbiografi gir han et detaljert beskrivelse av et liv med kokain, fyll, spy, likskjending. Selv mener Manson at han er århundrets siste store stjerne og at motstanderne burde ignorere ham isteden for å forbanne ham.

- Med sine protester gir de meg bare masse oppmerksomhet. De har gjort meg til en maktperson, sier Manson.

Marilyn Manson har gjestet Norge én gang tidligere. Rockefeller var fylt til randen av MM-fans i desember i fjor - og Grand Hotell fikk tilbake hotellrommet uskadd.