Anmeldelse: «Mamma Mia!» på Folketeatret

Som skrevet for henne

«Mamma Mia!» funker fortsatt, ikke minst takket være Ulrikke Brandstorp.

PÅ PAPPAJAKT: Ulrikke Brandstorp (midten) er Sophie i Folketeatrets nye «Mamma Mia!»-oppsetning. Her sammen med venninnene Lisa (Katarina Lund, t.v.) og Ali (Amanda Flornes Kamara, t.h.). Foto: Fredrik Arff
PÅ PAPPAJAKT: Ulrikke Brandstorp (midten) er Sophie i Folketeatrets nye «Mamma Mia!»-oppsetning. Her sammen med venninnene Lisa (Katarina Lund, t.v.) og Ali (Amanda Flornes Kamara, t.h.). Foto: Fredrik Arff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mamma Mia, here we go once again!

Vel er Folketeatrets utgave anno 2021 en eksakt blåkopi av «Mamma Mia!» på West End - bare med norske banneord og Ingar Helge Gimle, med flere, i spandex. Det er sånn rettighetshaverne vil ha det, du rører ikke suksessformelen som har latt dem synge «Money, money, money» i over 20 år.

Men hadde vi ikke visst bedre, kunne vi latt oss overbevise om at rollen som gifteklare Sophie Sheridan var skrevet for Ulrikke Brandstorp.

Den boblende energien og den store stemmen kommer til de grader til sin rett i ABBA-musikalen, som hviler på nettopp de to tingene - energi og musikk.

En fest

Det er en suksessoppskrift som fortsatt funker. Å kombinere den überfengende låtkatalogen til ABBA med en hjertevarm kjærlighetshistorie fra en gresk drømmeøy var en kjempeidé for 20 år siden. Og kjempeidé er det fortsatt - for hvem har vel ikke drømt seg sørover i løpet av det siste grå pandemiåret? Nå trenger vi en fest, og «Mamma Mia!» er en fest av en forestilling.

Selvsagt er det også en forestilling mange elsker å hate. Ikke bare fordi de ikke liker ABBA. For la oss være ærlige: Historien er syltynn. Den er like naiv som den er lettbeint, og budskapet, hvis det finnes noe, er mildt sagt overfladisk. Det handler, som du helt sikkert vet, men jeg sier det likevel, om den hardtarbeidende alenemora Donna, som skal arrangere bryllup for sin 20 år gamle datter. Men det hun ikke vet, er at datteren har invitert tre av Donnas gamle flammer til bryllupet - for å finne ut hvem som er faren hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.