Som stein i vann

Historien om mannen bak Rolling Stones, Brian Jones, er en platt og klisjéfull affære.

FILM: Brian Jones var mannen som dannet The Rolling Stones, og bandets første førstegitarist. Han ble funnet druknet i svømmebassenget sitt i 1969, 27 år gammel, etter å ha levd sine siste år på sex, LSD, kokain, marihuana, amfetamin og alkohol. «Stoned» er den dramatiserte fortellingen om de siste åra av livet til Jones.

Filmen forsøker å avbilde en stor musiker, hans kamp med egne demoner og hans fordervelse, men regissøren portretterer den avdøde gitaristen som en lite karismatisk type, spilt av en livløs skuespiller, og gjør ham kjapt like lite interessant som de mange rockeklisjeene filmen er fylt med. Faktisk fokuserer regissøren mer på Brian Jones\' bygningsarbeider, Frank Thorogood (Paddy Considine), framfor Stones-gitaristen, og forteller aldri hvem Jones egentlig var eller hvordan musikk han lagde. I stedet blir vi servert mengder med fylleangst, kokain og nakne kvinnebryst, med Jefferson Airplanes White Rabbit i bakgrunnen, framfor historien om hva som gikk galt for gitaristen i verdens største rockeband.

At filmens soundtrack ikke inneholder en eneste Stones-låt, gjør også sitt til at «Stoned» føles like autentisk som en Sex Pistols-t-skjorte kjøpt på Hennes & Mauritz.

INTERVJU: Brian Jones intervjues i Norge. Foto: SCANPIX
INTERVJU: Brian Jones intervjues i Norge. Foto: SCANPIX Vis mer