- Som vanlig en blandet fornøyelse

«Uti vår hage 2».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Mens folk under den gamle humorens storhetstid gikk rundt og ropte «dææjå!» à la Fleksnes, kommuniserer et flertall av dagens norske ungdom under førti gjennom tulledialekter. De mest populære dialektene stammer fra Arendal og Brønnøysund. Med andre ord: Den nye humoren til Eia og kompani er blitt allemannseie, og moromennene er blitt rikmenn. Neste gang skattelistene legges fram, bør det lages en egen liste som sammenlikner gammelhumoristene med de nye.Når Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen etter drøye fire års opphold er tilbake med åtte nye episoder av «Uti vår hage», er det som vanlig en blandet fornøyelse.

Svinger

Det svinger fra infamt morsomme ideer, som når to initiativrike «innvandrerterrorister» (Tufte Johansen som molefonken muslim med turban og Børre Knutsen-skjegg) sammen med handelsstanden foreslår innvandrerfri dag i Oslo sentrum, til den poengløse sketsjen om trylling for svaksynte.

Rare på håret

Et iøynefallende trekk ved «Ut i vår hage» er de mange håpløst tilpassede parykkene.En av de få som sitter, er Linn Stokke-parykken som Eia har dandert på hodet i rollen som svensk teaterstjerne, en av første episodes høydepunkter. Eia & co. tilstreber ikke realisme i sin komikk, for å si det mildt. De er ikke Robert Stoltenberg. I stedet er spillestilen, i likhet med parykkene, litt på skakke. Og det er slik folket vil ha det.

Søta bror

De har tatt med seg noen tema fra første sesong, som homofili og innvandring, men karakterene er nye, og de er mange. Særlig får svenskene gjennomgå, med deres rare matvaner og folkeviser som handler om visvas. Filmteknisk er det spenstig, fra Sopranos-etterlikningen i introen, via seansen hos homo-eksorsisten, til avslutningen med Jahn Teigens «Min første kjærlighet».LES OGSÅ: - Ta meg på Wasa-vorta!MER PÅ TV? Se hele tv-programmet!SE KLIPP FRA SERIEN HER:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer