DEBATT

Tuftebarten:

Som vanlig har Hagen rett

Dette er ikke første gangen Hagen går imot strømmen. Og det er heller ikke første gangen ettertiden vil vise at det var Hagen som tok rett, og vi andre tok feil.

I HARDT VÆR: Carl I. Hagen er i hardt vær igjen. Og Carl I. Hagen har rett igjen. Hva den mannen må tåle! Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Carl I. Hagen er i hardt vær igjen. Og Carl I. Hagen har rett igjen. Hva den mannen må tåle! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Carl I. Hagen er i hardt vær igjen. Og Carl I. Hagen har rett igjen. Hva den mannen må tåle! Nå sist at noen i FrPs stortingsgruppe skal mene noe om hvem som skal sitte i Nobelkomiteen. I ordkrigen som fulgte, lot mange seg sjokkere over at Hagen kom med følgende utsagn: «Fantastisk at mennesker ingen har hørt om skal ha bastante meninger om hvem som skal sitte i Nobelkomiteen.»

Men før dere dømmer Carl I. Hagen, les sitatet på nytt. Det Hagen sier er både enkelt og sant: Det er fantastisk at vanlige mennesker har en mening om et så viktig verv. Tenk om det skulle være slik at bare mennesker som hadde kjente navn – sånne som Lothepus, Fabian Stang og Bjarne Brøndbo – fikk lov til å mene noe om hvordan vi forvalter arven etter Alfred Nobel. Det ville vært et kjendistyranni. Et samfunn der trynefaktoren alene avgjorde om dine meninger ble hørt.

Heldigvis er det ikke slik, og det er nettopp det Carl I. Hagen synes er så fantastisk. Han synes det er fantastisk at mennesker ingen har hørt om, som for eksempel det folkevalgte FrP-medlemmet Åshild Bruun-Gundersen fra Aust-Agder, kan få spalteplass på samme linje som han selv. Du kan si hva du vil om Carl I. Hagen, men selvopptatt er han ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer