Sommartider!

Per Gessle vet mye om hva som skal til for å lage en god sommerlåt.

Stem på din sommerlåt her

Dagbladets lesere skal i løpet av sommeren kåre tidenes beste sommerlåt. Gessle, mannen bak Gyllene Tiders «Sommartider», har følgende oppskrift på den gode sommerlåt:

-  Den bør være lett, catchy, av typen man kan synge med på, men den må også ha en X-faktor. Det er viktig at låta tåler å bli spilt mange ganger, men det er like viktig at man til slutt går lei av den. Sommerlåter er soundtracket til mange menneskers liv for en kort periode, det er akkurat det som gjør dem så spesielle, forteller Per Gessle.

Laget mange hits

Den svenske låtskriveren, kjent fra blant annet Roxette og nylig gjenforente Gyllene Tider vet hva han snakker om. I løpet av sin karriere har han skrevet flere hundre låter, og hatt et titall hits på listene. «The Look», «Joyride» og «Fading Like A Flower» med Roxette har alle vært store sommerplager, men den største av dem alle er nok sommerlåta «Sommartider».

-  Det er veldig rart for meg at den låta fortsatt blir spilt jevnlig på radioen etter 22 år. Jeg hadde aldri trodd den skulle bli en så stor suksess. Den var egentlig bare ment som en fyllåt i siste liten da vi spilte inn albumet «Puls». Jeg tror ikke jeg brukte mer enn en ettermiddag på å lage den låta, det blir jo ganske god timebetaling, ler Gessle.

Ser fram til turné

Selv om ikke Per Gessle regner «Sommartider» blant sine største musikalske kreasjoner, gleder han seg veldig til å spille den på svenske scener til sommeren, når Gyllene Tider 14. juli legger ut på gjenforeningsturné.

Det er allerede forhåndssolgt over 450 000 billetter til turneen, så det ligger an til at «Sommartider» får nok en runde som sommerhit i Sverige.

-  Selv om jeg skriver låtene mine med tanke på meg selv, er det fantastisk å få dele sangene sine med et levende publikum, sier Gessle.

GYLDEN SOMMERHIT: Tradisjonen med «sommerlåter» begynte for alvor på 60-tallet, da plateselskapene lanserte radiosingler for å promotere band som reiste på sommerturneer. Denne sommeren er Per Gessle og Gyllene Tider på sommerturné - med «Sommartider».