Sommerboksen

Nydelig boks for Eagles- nostalgikere.

CD: Norske rock-debatter har en tendens til å bli lett absurde. I fjor raste en ordveksling i Dagbladet om vestkyst-rock, nærmest på liv og død. Hvilken musikksmak hadde credibility, og hvem hadde likt hva når og hvorfor. Underholdende, men surrealistisk.

Et dikt

Et av bandene som gynget energisk gjennom denne diskusjonen, var The Eagles -   ei gruppe som i sin tid av flere ble betraktet som i overkant kommersielle i forhold til mer stillfarne og bortgjemte countryrock-genier. Denne boksen inneholder samtlige av The Eagles\' opprinnelige sju LP-er fra åra 1972-1980 i lekre CD-replikaer, pluss en singel med to julelåter. Det er bare å tone flagg: Dette er lørdagsgodteri som varer hele sommeren for enkelte av oss. Titlene er nesten som et dikt: Take it easy, Desperado, on the border one of these nights: Hotel California!In the long run:Live! Der var de, alle sammen.

Høyt svev

Den som oppfatter f.eks. «Desperado»-LP-en som et kommers-produkt, har fattet lite av poe-sien i denne gitartette musikken. Eagles er historiefortellere, fra den tilbakelente «Tequila Sunrise» til den hverdagsrealistiske «Lyin\' Eyes», fra den demoniske «Good Day in Hell» til den nærmest arketypiske og drøm/marerittaktige «Hotel California».For en katalog! Glenn Frey, Don Felder, Don Henley og Joe Walsh (pluss diverse shotgun riders); dere fløy høyt og vakkert så lenge det varte. Hvis sola svikter, har du i hvert fall denne svarte boksen -   full av musikk som liker seg i den raskeste fila. På vei gud vet hvor.