Sommerbrisen trio

PÅ FJORDEN (Dagbladet): Med hvitvin, noen maritime retter og 16 sommerlette melodier skapte Arild Andersen, Frode Alnæs og Stian Carstensen den rette stemningen i studio tre dager i april. Nå foreligger CD-en, og navnet måtte jo bli «Sommerbrisen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alnæs prøver seg kjekt med «Vinter og sne», men den faller til bunns som et anker. For - det står skrevet KOS med store bokstaver når de tre herrene priser sommeren, enten de «seile på Mjøsa», forbi «Hovedøen» en «Sommernatt ved fjorden» eller finner roen «I Roslagens famn...» et sted i nærheten av «Dnglamark».

Og vi må innrømme at «Hovedøen» sjelden klinger mer vemodig vakker enn når den avleveres per kontrabass, gitar og trekkspill fra baugen på en skøyte idet den tøffer forbi øen i seks knops fart.

Bruksmusikk

Det slår oss at denne trioen, som til sammen dekker et stort spekter av musikalske sjangrer, har laget en overraskende tradisjonell plate med norske og svenske sommerklassikere.

- Dette er bruksmusikk. Vi så ingen grunn til å lage kunstmusikk ut av det, sier Stian Carstensen. Han er vel den rette til å si det, med sin bakgrunn i det eksperimentelle jazz/folk/humor-bandet Farmer's Market. Men så viser det seg altså at det var denne musikktradisjonen trekkspilleren vokste opp med og øvde seg på fra tiårsalderen. Og på «Sommerbrisen» går han Arnt Haugen en høy gang.

- Vi ville lage en hyggelig og koselig plate, føyer Alnæs til. Han er ellers opptatt med å danse med fremmede for tida. For uinnvidde betyr det at han er i studio med Dance With a Stranger.

Synge

- Dere var aldri fristet til å rocke opp de gamle sommerslagerne?
- Dette er fine melodier vi alle har et forhold til, og som vi ville behandle med respekt og litt distanse. Vi så ingen grunn til å lage våre egne, personlige versjoner, sier Andersen - jazzmann med stor bass.

- Sang var heller aldri på tale?
- Det hadde vi aldri tid til å tenke på, rekker Alnæs å si før Carstensen skyter inn:

- Meningen er at folk skal synge sjøl.

- Og hvor skal de gjøre det?
- På grillparty og båttur. Men husk for all del batterier, sier trioen. Lett sommerbrisne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer