Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sommerdykk med Kåre

Berulfsen AS, ved daglig leder Torkjell Berulfsen, var tilbake på sommerskjermen på NRK1 i går, med sine dykk ned i NRKs rikholdige arkiver.

Denne enkle og billige studioserien har vært laget tidligere somrer også. Med stort hell, for Berulfsen er en verbal kvikkas det er fornøyelig å høre på, og NRKs arkiver er fulle av gamle filmklipp det er morsomt og kjærkomment å se igjen.

Sterkt

I går var TV2-Kåre Berulfsens gjest, en sørlending med svar så tørre og gørrkjedelige at de enkelte ganger glipper over i det vittige. De to sludret litt om sørlandsmyter og Kåre Valebrokks gamle sportsbil, før de artige klippene kom: en god, gammeldags reklamefilm for røykemerket Hobby, og det uforglemmelige klippet der Dagsrevyens Ole Kristen Harborg blir vist bort av en sur nabo midt i en politisk rapportering fra England.

Det sterkeste innslaget var fra Los Angeles i 1992, i forbindelse med raseopptøyene etter Rodney King-affæren. Korrespondent Bjørn Hansen intervjuer en svart kvinnelig prest, da en svart unggutt med kølle dukker opp bak dem. Den kvinnelige prestens tale til den unge mannen er en preken av bibelsk format, fylt av kjærlighet, mennesketro, optimisme og innsikt. Og gripende den dag i dag. Fjernsyn på sitt sterkeste, og reality-TV ingen i dag kan slå.

Hansson på mobil!

Det mest oppsiktsvekkende i Dagsnytt Atten på NRK P2 i går var at Dagsavisens redaktør, Steinar Hansson, ikke satt i studio under debatten han deltok i, men diskuterte over telefon. At debattglade Hansson, som de siste åra har sittet nesten like mye i Dagsnytt Atten-studioet som enkelte programledere, nå ikke lenger stiller live når NRK ringer, bør radioredaksjonen absolutt ta som et meget illevarslende tegn. Hvis Hansson fortsetter å delta i Dagsnytt Atten fra mobilen ut over høsten, er det et klart signal om at denne inntil nå så viktige aktualitetsposten er i ferd med å miste fotfestet i de skravlende klasser.

Programleder Erik Aasheim halte for øvrig i land en fin og stødig sending i går, med innslag om toppmøtet i Camp David og Baraks trusler om å reise hjem, om fornyelse av Arbeiderpartiet, PC-er til den tredje verden og 100-årsjubileet for Metroen i Paris. Men altså: få Hansson live i studio så fort som bomber smeller. Fly ham inn om så det gjelder!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media